Zgłasza się kolejny użytkownik Canona 40D. Do tego - za sprawą Hunta - Sigma 70-300 APO DG, oraz - za sprawą dazza - sandisc Extreme III.
Pierwsze wrażenia, przyznam, że jeszcze nie całkiem obeznanego, użytkownika:
- AF jest niesamowicie szybki
- całość wygląda niezwykle solidnie
- wyskakującej automatycznie (w razie potrzeby) lampy błyskowej można się za pierwszym razem przestraszyć
- w porównaniu do kompakcika (Minolta Dimage Z5) to całość trochę waży ....
- jakość obrazu w wizjerze jest niesamowita
- wszystko jest ,,pod palcem"
- polskie menu to duży plusik
- następny zakup to ... Sigma 50-500 EX ... za jakiś czas
Jeszcze nie do końca. Na dzień dzisiejszy wybierał będę między w/w Sigmą a Canonem 100-400 L IS ... ... podobna cena ok. 4500-4900
A wybór dlatego taki, że to jedna z najtańszych, szybkich 500-tek na rynku.
Pawelele - foty to ja muszę najpierw zrobić, na razie tak tylko cykam dla wprawy ...
dazz - wiem, wiem, ale to szkło jest dobre na początek, masz większe ,,pole widzenia", dochodzisz do wprawy z zoomem i AF - em itd. No i poza tym przyda się do makro (no i kasy brakło na coś lepszego )
Ostatnio kilka razy miałem okazję robić zdjęcia lustrzanką (co bardzo mi sie spodobało ),więc sobie pomyślałem,ze co mam kupować jakieś tanie cyfrówki z zoomem 12x,to moze lepiej zainwestuję w jakies niedrogą lustrzankę (cyfrową)
Na Forum często widzę nazwy Canon 350D/400D ,sprawdziłem w necie,drogie nie są,tylko że te obiektywy to dla mnie czarna magia Może więc któryś ze Znawców coś mi doradzi,jakis zestawik do fotografowania ptaszorów Nie wiem czy to realne,ale cena najlepiej 2000-2500zł
Szkło z oznaczeniem APO posiada soczewki o niskiej dyspersji (zmniejsza aberracje)... różnicę zobaczysz w specyficznych warunkach. Czasami się przydaje ale płakać za APO nie będziesz (sam zdecyduj czy warto dopłacać)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum