No to zabawimy się w mętlik w głowie proponuję jakiegoś olka w dual kicie jak na początek wystarczy a pozwoli zapoznać się z fotografią... np E-510 (stabilizacja matrycy i crop x2 czyni system olka bardzo przyjaznym fotografom przyrody)
No to teraz jeszcze pozostaje dobrać szkiełka do systemu
Mimo że 300mm a po cropie 480mm to i tak często za mało na ptasiory proponuje sigmę 70-300 koszt od około 500 zł za wersje DG do około 700 za wersje APO...
A co jest z tym systemem czyszczenia matrycy bo podobno niezbyt dobrze działa troszkę pogrzebałem i mam koncepcję ze Canon nie robi najlepszych tanich lusterek , poza tym delikatny jest. Nie jest to też Nikon Myślę ze Sony A100 to będzie najlepszy wybór cenowy a wyczytałem jeszcze na f. fotoekspercie ze sie dobrze sprawdza w terenie zresztą za 2400 ma sie aparat plus obiektyw kitowy 18-70 sporo lepszy od tego canonowskiego kita ponadto pasują obiektywu konicy minolty
...Mimo że 300mm a po cropie 480mm to i tak często za mało na ptasiory proponuje sigmę 70-300 koszt od około 500 zł za wersje DG do około 700 za wersje APO...
Widziałem ten sprzęt na Allegro.
Hunt, czy toto współpracuje z jakimiś 1,4X ,,ekstanderami" lub tp ustrojstwem (żeby tak w razie draki = dużej odległości do komisa , zrobić zdjęcie dokumentacyjne ze statywu) ???
I tak i nie (np.350d się wyłoży i będzie kwiczał) zresztą jeszcze zależy jaki mamy konwerter(canon sigma), na pewno będzie ciemno i cholernie trudno do utrzymania...
Innymi słowy nie warto, potrzebne jaśniejsze szkiełko...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum