Jak się uprzesz na tego nikona to może d80 (obecnie nie zła cena a body super)
A jak ktoś jeszcze powie coś złego na 350d to...
Jeżeli weźmiesz d60 będziesz musiał kupić obiektywy z wbudowanym silnikiem, pozbywasz sie możliwości użytkowania wielu świetnych obiektywów nikona (tych bez silnika, będzie działał tylko manual)...
Nie upieram się Raczej wolę Canona,teraz pozostaje wybór miedzy 350/400.Ale skoro rodzice moga mi sfinansowacć400 ,to czemu nie wziąć,zawsze jest lepszy
Wróciłem niedawno ze sklepu,ze sprzedawcą nie rozmawiałem,nie chciałem żeby mi mieszał
Za to sprawdziłem ceny
350D-1447zł
400D-1762zł
Sigma 30-700 -749 zł ,przy obiektywie zdziwiło mnie że pisało "Sigma APO DG..." ,a cena była jedna
Teraz tylko pozostaje się zastanowić,który z tych dwóch wybrać.Aha i jeszcze jedno-ta sigma do będzie pasować i do 350 i do 400 ,tak
Jak już pisałem wcześniej, w 400d dostajesz(niby) lepszy AF, ale i też większe szumy(strzelam w teatrze ISO 1600 to podstawa, różnice między 350d a 400d widać) te 300zł możesz przeznaczyć na grip i dodatkowy aku (oj przydają sie- i grip i aku)...
I nowy procesor, i krzyżowy AF i parę innych udogodnień... jest lepszy zdecydowanie, ale nie za tą cenę, niech trochę spadnie (w końcu to nowość)... Zastanawiam się właśnie miedzy 450d a 40d jako drugie pierwsze body i mam mętlik ale mam jeszcze czas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum