dobre aparaty maj? popawkę +-3 dioptrie.Można sobie ustawić, a przy małej wadzie wzroku to nie ma różnicy.Poza tym można robić zdjęcia w okularach lub soczewkach
Ja jak robilem bez okularow (mam -1) wychodzily zamazane, zwlaszcza z teleobiektywem.
Robie aparatem manualnym z jasna matowka i teraz sa przewaznie ostre, jak mi czasu ptak da tyle, ze zdaze-oczywiscie.
Mam -1 i robiac zdjecie teleobiektywem 1000mm- w normalny sposob- rzadko ktore zdjecie bylo ostre. Kupilem na Allegro za 35zł ruska lupke korekcyjna- czarna,ok -5 do+5. Idealnie pasuje do nowych Zenithow(np.412dx), ale po drobnej adaptacji mozna ja stosowac w roznych aparatach - udalo mi sie ja dorobic do Zenitha TTL, Canona 500, Minolty 5000i. - wystarczylo tylko dogiac lub rozgiac sanki, zalozyc gumke recepturke i tyle:) Dzieki temu wynalazkowi ustawianie ostrosci "slepakom" nie sprawia trudnosci:) Polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum