Ja mam jeszcze pytanie odnośnie aparatów z dedykowanymi akumulatorami.Czy te akumulatory ,ładuje sie w aparacie(jak np. w komórce) czy poza nim I jeszcze chciałbym wiedzieć czy lepiej mieć jedna kartę 2-giga czy 2 po 1
a ja myślałem że ładuje je się w aparacie i dlatego pisałem że aparat jest unieruchomiony podczas ładowania i byłem ich przeciwnikem Dzięki za oświecenie Teraz będe przychylniej patrzył na aparat z dedykowanymi aku
Przed świętami zakupiłem 4 akumulatorki Duracell Ni-Mh /2300 mAh. I problem tkwi w tym, że nie mogę ich... naładować. Moje "stare" Aku ładowałem średnio 15 godzin (taki był przewidziany czas ładowania akumulatorów i wszystko działało bez zarzutu). Z tymi nowo zakupionymi postępowałem w ten sam sposób. No i kiedy włożyłem je do aparatu, na ekranie pokazała się ikona informująca, że akumulatory są słabe lub całkiem zużyte. Po przełączeniu na tryb fotografowania aparat sam się wyłączał (tak jak w przypadku całkowitego rozładowania akumulatorów). Nie wiem dlaczego tak się działo, może jak coś zrobiłem nie tak, przecież Aku były zupełnie nowe..
W czym może tkwić problem?
Przed świętami zakupiłem 4 akumulatorki Duracell Ni-Mh /2300 mAh. I problem tkwi w tym, że nie mogę ich... naładować. Moje "stare" Aku ładowałem średnio 15 godzin (taki był przewidziany czas ładowania akumulatorów i wszystko działało bez zarzutu). Z tymi nowo zakupionymi postępowałem w ten sam sposób. No i kiedy włożyłem je do aparatu, na ekranie pokazała się ikona informująca, że akumulatory są słabe lub całkiem zużyte. Po przełączeniu na tryb fotografowania aparat sam się wyłączał (tak jak w przypadku całkowitego rozładowania akumulatorów). Nie wiem dlaczego tak się działo, może jak coś zrobiłem nie tak, przecież Aku były zupełnie nowe..
W czym może tkwić problem?
A inne aku dobrze ładuje? Nie możesz pożyczyć od kogoś jeszcze jednej i na niej sprawdzić nowych aku? Ja mam dwie 3 i 4 letnią działają świetnie... co do zużywania to sprawa dotyczy aku...
Ponowię moje pytanie:teraz podam parametry obu aku:
Ze sklepu internetowego,za 100zł- Hahnel akumulator HL-006
Pojemność 780 mAh
Napięcie 7.4V
najdroższy na Allegro-65zł(tych za 30 to nawet nie biorę pod uwagę )-Akumulator Hama DP-307 - akumulator zastępczy CGR-S006E
7,2V/750mAh, Panasonic CGR-S006e
Moc 5,4Wh
Z tego co widzę różnią się pojemnością 780-750, i napięciem 7,4-7,2wie ktoś może jak to się ma do wydajności(np.do czasu pracy),ja się na tym nie znam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum