Dragon mogę Ciebie prosić o stanowisko tej larwy Harmonia axyridis, czy to Olsztyn czy to Londyn bo masz oba miejsca wpisane w swym profilu, a zbieramy informacje o rozprzestrzenianiu się tej biedronki w Polsce, więc jeśli masz ją z Polski to koniecznie napisz skąd. Pozdrawiam Marek Przewoźny
Przyznam, że nr 1 zastrzelił mnie - na C. hortensis mi nie wygląda, a jednocześnie nie mam pomysłu cóż to może być za Carabus. Może wpadnij z tą fotą na forum Entomo, tam powinni oznaczyć delikwenta.
2 - Harpalus sp.
powiedzciue mi co to za stwory. pierwszy pływał w wodzie , póxniej wygrzał sie na kamieniu i odleciał , a ten drugi akopywał sie w korzeniach kępek trawy , był dosc duży i bardzo szybko sie poruszał
IMG_0241.JPG to jest ten duży szybko poruszający się stwór
IMG_0241 - nie chrząszcz a Turkuć podjadek (ojj ile razy on już występował na naszym forum) a 2 to jakiś pływak - na pewno nie żółtobrzeżek - Aneta na pewno będzie wiedziała
dragon - dzięki , owszem może i był na forum dośc często, ale chrząszcze i tym podobne raczej mało mnie interesowały wcześniej , co pewnie się zmieni od momentu zobaczenia "turkucia" z nieświadomością , że własnie jego się widzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum