... w moich stronach nazywany skamieniałym piorunem
u mnie tak samo, albo ,,strzałką piorunową"
_________________ ,,Odnajdę każdy ślad i cień na murze
Przeszukam każdy dom piwnicę strych
Zajrzę pod każdy most przeczekam burzę
I choćby za sto lat odnajdę cię..."
hm... na fotce Krota wygladalo to na ślady żerowania jakichś istotek...
Ja swojej kolekcji tu nie wkleje, bo nie chce mi sie tylu fotek wklejać Powiedzmy że trzy gabloty, pół balkonu, na szafah i półkach Może wybiore jakieś najfajniejsze i sfoce
NIe wiem co tam było karbowanego bo mi sie nie otwiera, ale jak polskei to wątpliwy Trylobit - prędzej liliowiec...
A może dałoby się na forum przy Ptakach,ssakach, roślinkach itd. wrzucić Przyrode nieożywioną? Szczerze mówiąc gdyby nie ten post to bym na to nie trafił....
A geologów tu na forum mamy, nawet niektórych widziałem jak się uczyli oznaczania takich istotek ale nie zdradze Katarzynki i nie powiem ze to ona.
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
pulsatilla1214, naprawdę? tarczka zębowa płaszczki ?
znalezione w mieście Gorzowie Wlkp. wśród przywiezionego gdzieś z Polski żwiru i piasku. Może i z Pińczowa
Cóż, jak mi się uda kiedyś zrobić zdjęcia części zawartości pudła, to też wrzucę (a kilka fajnych rzeczy by się może znalazło).
Belemity osobno trzymam, bo jedno pudełko całe zajmują
Teraz chciałem załączyć zdjęcie z wykopalisk paleo chociaż jedno, ale na żadnym nie wyglądam jak człowiek, więc może odpuszczę
tak BeaJola to o tym pisze i to na 100 % to >
Mam pytanie do wszystkich ,chciałbym wstawić zdjęcia swoich zbiorów ale nie zaardzo moge połapać sie w tym jak to zrobić gdyby ktos mógł mnie poinstrułować byłbym wdzięczny
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum