Wstyd troche z moim zbiorem się tu prezentować, ale dodam też coś od siebie. Moje zbieractwo bardziej opiera się na zasadzie, że jak coś ciekawego wpadnie w rękę, to do domu Przy okazji, może ma ktoś pomysł na to, co jest na zdj.001?
vespertinus, gdzie znalazłeś ten zlepek? Mam kilka podobnych znad morza, ładnie się prezentują po rozłupaniu, bo jest w nich pełno drobnych muszelek podobnych do sercówek (chyba tak się nazywają). Ja w jednym zlepku znalazłam nawet odcisk czegoś, co wygląda na odwłok trylobita
_________________ www.pajacyk.pl
jedno kliknięcie to 5 gr - niby niewiele, ale wszystko zależy od tego, ile osób kliknie...
Mówcie sobie, co chcecie, a ja jestem przeciw znacznikom nosowym!!!
Zlepek teoretycznie znalazłem koło swojego domu Ale w stercie kamieni i żwiru, które zostały po budowie, więc prawdziwe miejsce pochodzenia nieznane.
Troche szkoda mi go rozłupywać, bo ładnie wygląda w całości, a jeśli chodzi o skamieliny nie mam aż takiego zacięcia naukowego, żeby koniecznie wiedzieć co jest w środku Ale mam też pare mniej atrakcyjnych zewnętrznie, które po rozłupaniu wyglądają o wiele lepiej. Właśnie znad morza, w tym roku w okolicach Ustki dużo takich znalazłem.
Zapraszam wszystkich chcących wiedziec wiecej na stone www.pgi.gov.pl . Są tam opisy i rysunki poświecone materiałom zamieszczonym w waszych materiałach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum