Słyszałem że tam są jakieś jaskinie, wiesz coś mopek o tym ???, i jeszcze chciałbym zapytać czy możliwe jest że z Boguchwały do Tyczyna ciągną się lochy podziemne, to troche daleko, ale może, tak podają w książce, napiszcie jeszcze gdzie jest złoto, no napewno w złotoryji, ale tak pozatym ???
Polecam zbieranie różnych rzeczy, ale potępiam kolekcjonerów chełmów, granatów i broni, oohyda
Słyszałem że tam są jakieś jaskinie, wiesz coś mopek o tym ???
moze nie Mopek, ale ja wiem ze na samej Cergowej jest jaskiń bodaj ze 6, kilka ma swoją legendę... a w ogóle w Beskidzie Niskim jest 'troszke' tych jaskiń
Odsyłam do inwentarza jaskiń Polski. Jaskinie faktycznie istnieją, jest ich sporo, niewielkich. Podstawowe fakty mogę Wam tu podać w skrócie, jeśli chcecie. Z ich zawaleniem to lipa, choć faktycznie żywot tego typu jaskiń jest stosunkowo krótki. Z lochami - bujda. Ktoś pytał o złoto w Polsce? Też mogę dać info - może zainteresowany założy osobny wątek?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum