Dzis przypadkiem zronilam zdjecie pajaka i po przyjsciu do domu przeszukalam internet i okazalo sie, ze to wlasnie tygrzyk . Znalazlam go w Opolu na lace na przedmiesciach.
Zapomnialam dodac, ze akurat nawinal mu sie w siec konik polny i bylam swiadkiem jak go zlapal - super to wygladalo. A tak w ogole to mam arachnofobie i uwazam ze pajaki sa obrzydliwe, ale przyrode kocham . Jutro pojde znow zobaczyc czy moze cis ciekawego zrobi , jak znajde to miejsce znowu .
Hejka!
Nie wiem czy w ogole ktos to czyta, ale dzis poszlam znow na lake i okazalo sie ze faktycznie pajakow na pierwszy rzut oka nie widac, dopiero dzis okazalo sie, ze jest ich mase, co pol metra pajak na calej dlugosci rzeczki . Zrobilam fajna fotke jak zabijal konika polnego . Gdyby nie moj niecierpliwy psiak, ktory caly czas ciagnal za smycz to by lepiej powychodzilo, ale gamon jak nie ma co wachac w trawie to rwie jak glupi do przodu. Zalaczam fotke:
_________________ "What is man without the beasts? If all the beasts were gone, men would die from great loneliness of spirit, for whatever happens to the beasts also happens to man. All things are connected." - Chief Seattle
Ja tu mam zdjęcie tygrzyka sprzed kilku lat,co prawda jest do niczego bo było robione starym zwykłym aparatem bez zoomu,bez makro i innych takich no ale zawsze jakiś dowód jest,W rzeczywistości wygląda ono lepiej no bo po skanowaniu jeszcze się jakość pogorszyła
A co za roznica czy zbieraja czy nie. Jak cos jest pod ochrona to chyba fajnie wiedziec gdzie to cos mozna spotkac. Dzis pojde zobaczyc dalej czy po drugiej stronie obwodnicy tez sa .
_________________ "What is man without the beasts? If all the beasts were gone, men would die from great loneliness of spirit, for whatever happens to the beasts also happens to man. All things are connected." - Chief Seattle
a ja takiego oto gadulca dostalem: " 0:23:37
Cześć. Przeglądałem dziś temat o Tygrzyku Paskowanym na forum przyroda, Twój post był ostatni i był nr GG więc do Ciebie piszę. Nie wiem czy kogoś to jeszcze interesuje, ale od groma i trochę tych Tygrzyków jest u mnie na działce. Dziś widziałem 7. Działka leży we wsi Skupie, w połowie drogi między Węgrowem a Siedlcami. Możesz tę lokalizację dopisać do podanych na forum (ja nie będę się rejestrował, żeby jednego posta napisać). Pozdrawiam. Piotrek "
u mnie na ogrodzie tygrzyki obserwuje od 3 lat
co roku na innym terenie działki
raz przy oczku wodnym 2 zamieszkałe sieci, raz w trawach 3 zamieszkałe sieci [sucho], a w tym roku na razie wypatrzyłem jedna zamieszkałą sieć na sośnie + kokon [ i to zawsze były w dobrze nasłonecznionych miejscach]
2 lata temu fartem i przez przypadek widziałem jak młode wychodziły z kokona ojjj spora gromadka ich była na oko minimum 300szt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum