FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Samodestrukcja pająka !
Autor Wiadomość
halabard 

Wysłany: 2007-05-25, 16:40   Samodestrukcja pająka !

Witam

Dzisiaj po mojej ławce w szkole chodził pajączek :D Patrzylem z kolega jak sobie drepta :D Stawialiśmy mu przeszkody i cwaniaczek zawsze je pokonywał :D Potem qmpel dotknął go ekierka :D i co ? Samodestrukcja pająka ! Wszystkie odnóża mu poodpadały :| to normalnee zachowanie pająka ? Czy poprostu natrafiliśmy na kamikadze ? :P

Dragon 

Wysłany: 2007-05-25, 17:09   

a jak ten pająk wyglądał? małe ciałko + WIELKIE nogi? czy produkował pajęczynę? bo może to był kosarz...

halabard 

Wysłany: 2007-05-25, 21:01   

Kosarz to nie był :) Wiem jak wygląda kosarz :D wkońcu jestem na profilu biologoczno-chemicznym :) było widać wyraźny odwłok i głowotułów :D , a jak wiadomo u kosarzy nie widać wyodrębnionego odwłoku, tylko jakby to ująć jest wszystko ze soba zlane :)

Ten pajączek był malusi z 1cm :D

To nie był ani kosarz ani zaleszczotek ani też roztocze :)

Pajęczyny nie wytwarzał, albo poprostu nie zdążył, bądź nie miał powodów, bo łaził po ławce i nie miał powodu wytworzyć pajęczyny, po dotknięciu ekierką odpadły mu wszystkie odnóża :) Wzielismy je pod mikroskop, ale nie zdążylismy zobaczyc wszystkich bo lekcja sie skończyła ;)

Ale takie zachowanie jak samodestrukcja małych pająków to normalne ?

Ptyś 

Wysłany: 2007-05-27, 00:55   

Winszuje śmialości :idea: Znecać sie nad zwierządkiem i jeszcze o tym na Forum Przyroda napisać :idea: :twisted: Winszuję bezgłowia i mikro sadyzmu :idea: :!: :!:

Odpowiedz do tematu