Tutaj:
http://www.arachnea.pl/in...=531&Itemid=154
można zobaczyć efekty pracy naszej grupy zajmującej się tematyką pająków Polski.
Będziemy też na bieżąco dodawać zdjęcia do opisów, aby identyfikacja była jeszcze łatwiejsza.
W przygotowaniu są kolejne opisy pająków, jak też obszerny klucz do rodzin.
Proszę o opinie.
Jeśli nie znalazłeś opisu jakiego oczekiwałeś, napisz gatunek o jaki Ci chodzi, a będzie to praca priorytetowa. Teraz mam jeszcze 2 miesiące dodatkowych wakacji, tak też i dużo czasu mogę poświęcić pracy przy tym projekcie.
Myślę, ze to jest najbardziej odpowiedni do tego dział (nie każdy, kto szuka informacji o pająkach bedzie zaglądał do linków)
Sądzę też, że nie potraktujecie tego jak zwykłą reklamę (ja tez często polecam to forum, gdy ludzie pytają o różne bezkręgowce, niezwiązane z pajęczakami)
_________________ “Not from another planet but from this,
down among its underworld
the wolf-spider, black-headlamp-eyed,
fanged like the sabre-tooth tiger, prowls”
Cisze ze w koncu ktos zainteresowalo sie nasza rodzima arachnofauna, literatura o pajakach w Polsce praktycznie nie istnieje dla szerszej rzeszy odbiorcow a i bardzo ciezko dostac fachowe pozycje anglo- czy niemieckojezyczne nie wspominajac juz o cenie i dzieki takim dzialaniom ja Wy prowadzici wiele osob zainteresoiwanych moze dowiedziec sie wiele ciekawych aspektow z zycia tych arcyciekawych bezkregowcow. Mam nadzieje ze przy opisach gatunkow pojawia sie niedlugo zdjecia. Pozdrawiam wszystkich pajakomaniakow .
Poki co, mamy male problemy z serwerem, a w przygotowaniu jest nowa strona. Jesli chodzi o krajowce, to nie ma za wiele rewelacji, chociaz powstalo juz kilka ciekawych artykułów.
Jak tylko uda sie wszystko postawic na nogi, to podam nowy adres strony.
_________________ “Not from another planet but from this,
down among its underworld
the wolf-spider, black-headlamp-eyed,
fanged like the sabre-tooth tiger, prowls”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum