Właśnie mnie pulsat oświecił, że to dość rzadki gatun ważki ta lecicha. Może wreszcie jakiś ważkolog ruszy d.... i połapie nieco na tym jak widać nie tak bidnym w ważki zbiorniku
nurek nie jest ważkologiem a do tego robi 7 dni w tygodniu od ponad roku... Nawet jakbym urwał jakiś dzionek i do Was wpadł to to nic nie powie o składzie gatunkowym nad Kuźnicą (czy który tam zbiornik masz na myśli). To nie jest kałuża, że 2, 3 wypady i wszystko wiadomo (nie wspomnę, że rzut beretem są Pogorie i należało by zbadać całość)
Klucz do ważek można sobie ściągnąć z netu, siatkę też nie problem zrobić więc huzia na ważki mości Pawle
Klucz leży u mnie wydrukowany ale ja nie mam sumienia ich łapać w siate... boję się, że im coś zrobie.... ktoś musiałby mnie przeszkolić w tej materii (wyjmowanie, trzymanie etc....)
sorki za OT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum