Zdjęcie zrobione wczoraj. Tj. 23 Lipca 2007r. Ciągle na tej samej łące co pozostałe motyle... Fajną mam łąkę. Ale zapiernicza równo. Raz biegałem za nim chyba z 20 min, aż nie dałem racy oddychać. Ale wybadałem je... Głodnieją tak ok godizny 17:30-18:00 I wówczas zaczynają siadać. Po pewnym czasie siadają na amen i już nie można ich zobaczyć.
szlaczkoń sylwetnik.jpg
Plik ściągnięto 37 raz(y) 108.11 KB
_________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski
Krzysiek, mam pytanie do Ciebie...Tylko fotografujesz czy masz również swój zbiór w gablotkach? Jestem tu nowy, polatałem po stronkach i widzę, że dość mocno w tym siedzisz i sprawia Ci to taką frajdę jak mi...Jestem ze Swarzędza i niedaleko również mam "swoją łąkę" którą, jeśli tylko pozwala mi czas, odwiedzam rowerem z aparatem fotograficznym...Niestety, jak wszędzie liczba gatunków jest tam ograniczona (chociaż nie mała) Chętnie wymieniłbym się informacjami o występowaniu danych gatunków owadów w naszych rejonach. Jeśli miałbyś ochotę na taką wirtualną znajomość, napisz. moje GG - 162412, mail - ak_su@wp.pl POZDRAWIAM!
Nie zbieram motyli, nie mam żadnych gablot i myślę, że najlepszą formą kolekcjowania ich to ładne zdjęcia. Żywe jakoś pociagają mnie dużo bardziej. A jeżeli jakiegoś zdechlaczka znajdę, to go biorę, ale samemu nic nie uśmiercam.
_________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum