W przeciągu dwóch tygodni 2 razy widziałem tego motyla. Raz tylko zechciał dosłownie na sekundę usiąść na kwiatku. Lata szybko, widywałem go do tej pory na skraju lasu, lubi wzlatywać wysoko i chowa się gąszczu liści.
Cephalotus napisał/a:
Cieżko go ładnie sfotografować, oj cieżko
...hehe, ciężko go nawet bez aparatu dogodnie obejrzeć
"Do czterech razy sztuka"
..dopiero za czwartym razem udało mi się sfocić tego motyla, a do tego przyjrzeć mu się dokładnie. Siedział sobie na nasłonecznionej polance, blisko lasu. Rzadko rozkładał skrzydełka trochę szkoda.
Sfotografowany 21.09.2006 w Gierałcicach (powiat Nysa)
poniedzialek 23 szlak z Orlowej do Brennej widzialam tego motyla..piekny...jak zawsze...:)
_________________ Niektórzy ludzie mają wielkie, inni małe marzenia.Nieważne jakie masz Ty, ważne jest, żebyś nigdy nie przestał marzyć.
http://stokrotka.mojegory.com.pl/
Jeszcze jedna fotka wykonana niedawno. Ale ten motyl jest koszmarny do focenia. Okropnie płochliwy. Mimo, że wokół mnie latały aż 4 osobniki. To żadko kiedy siadał na świetle w moim zasiegu... Ciągle poluję na ładniejsze ujęcie...
rusałka żałonik.JPG
Plik ściągnięto 16 raz(y) 125.29 KB
_________________ Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum