ja widziałem dziś jakiegoś białego małego motyla - może to wietek , samica zorzynka lub bielinek rzepnik. Po za tym od kilku dni widzę w ogrodzie ceika
U mnie podobnie.
Dziś na hałdzie w gminie Zbrosławice śmigały cytrynki, pokrzywnik i któreś bęsice (biorąc pod uwagę lokalizację to chyba osinówki). W drodze powrotnej trafił się też ceik.
a mi się zdarzył w niedziele 11.03 pokrzywnik w B.Niskim gdzie zamieszkuję pomiędzy naukami.
Dziś za to w Krakowie biegłem za czymś ale uciekł mi na teren budowy i nie potrafię sobei nawet wyobrazić co to było(oprócz tego, że było motylem)
_________________ "Podstawą lasu są drzewa i ściółka, a cała reszta, sarenki, kwiatki, ptaszki, to tylko dekoracja."
no to ja już mam ich trochę z zeszłego tygodnia: rusałka pawik, pokrzywnik, żałobnik i latolistek. Wszystko z małopolski.
W tym tygodniu niestety pogoda jeszcze nie dopisała.
_________________ "Podstawą lasu są drzewa i ściółka, a cała reszta, sarenki, kwiatki, ptaszki, to tylko dekoracja."
w niedzielę w lesie w okolicach jezioka Gołębiowe:
rusałki pokrzywniki, rusałki ceiki i cytrynki oraz wiele innych, które nie chciały poczekać i dać się obejrzeć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum