miejsce mogę podać 53°48'24.45"N 20°12'8.15"E (no może km w jedną , km w drugą) Tylko uważaj na alarmy
czas ok. 1-3 lata temu - jak masz wehikuł czasu to poszukaj...
Jak traktować? Ja bym nie zgłaszał bo nie mam pamięci do takich rzeczy
pozdrawiam DRAGON
Z tego co mi wiadomo to te perłowce tak daleko niezalatują
Najbliższe populacje lęgowe są w południowej słowacji, a jedyne stwierdzenia tego gatunku pochodzą z okolic zakopanego
Myślę że widziałeś paphię- przecież to dwa bardzo podobne gatunki wraz z pandorą, a malinowiec występuje w całej polsce... zresztą nawet jakbyś go tam widział, to bez fotki nikt ci nie uwierzy
Hej,
właśnie analizuję plan działań w Ujściu Wisły na bieżący rok i przypomniałem sobie jak w ub.r. po jednej z czerwcowych akcji z rybitwami na parkingu koło przystani w Świbnie sfociłem zdychającą i poturbowaną niedźwiedziówkę włodarkę. Na forum entomo, gdzie ludzie jednak te motyle ostro czeszą, mało kto z piszących widział ją w naturze http://www.entomo.pl/forum/viewtopic.php?t=3320 .
Chyba, że nocne się w tym subforum nie liczą
Pozdrawiam
Szymon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum