Justyna , dałaś trop zaczęłam szperac po necie szukając powszelatka takiego co widziałam , i chyba znalazłam jego nazwe -Thymelicus sylvestris - Karłątek ceglasty , ale pewna nie jestem , bo jest jeszcze jakis leśny a one dla mnie nawet podobne
Tak, o tym myślałam też, tylko wiesz co mnie zastanawia? Że w opisie pisze, że ma kreseczkę na skrzydełku, a Twój nie ma, albo ja nie widzę? Ale nie jestem ekspertem i nie wiem, czy taka kreseczka jest ważna, czy nie
A jaki ten leśny? napisz nazwę to poszukam w swojej książeczce
_________________ www.pajacyk.pl
jedno kliknięcie to 5 gr - niby niewiele, ale wszystko zależy od tego, ile osób kliknie...
Strzał w dziesiątkę Wiedziałam, że ten ceglaczek jakoś nie pasuje A lineola w ogóle nie miałam w swojej książce. Popatrzyłam na zdjęcia w necie i są identyczne - no, chyba że T. lineola należy do jakiejś rodziny gatunków, które rozróżnia się tylko po czułkach co nie jest wykluczone
_________________ www.pajacyk.pl
jedno kliknięcie to 5 gr - niby niewiele, ale wszystko zależy od tego, ile osób kliknie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum