Nawet teraz zimą można znaleźć motyle. Np. u mnie w piwnicy, pod sufitem. Oprócz znanych mi rusałek są jeszcze takie jak na zdjęciu. To pewnie jakieś szkodniki w sadach, ale proszę się nie martwić, nie będę ich zabijał. I tak jest nadprodukcja owoców. Jeśli ktoś zetknął się z tym gatunkiem lub ma ochotę poszperać w atlasach - to proszę o identyfikację.
Waldi - a u mnie jak z kadrowaniem?
Dzięki z'gryfus - to jest to. Po polsku: Szczerbówka ksieni. Zimuje w jaskiniach i piwnicach, a lubi drzewa liściaste, leśne, nie sadownicze.
Co do starannego kadrowania, to ma ono też plusy ujemne - pozbawia nas przyjemności oglądania sufitu mojej piwnicy.
Pozdr.
...a co, pali się ?- Vanessa cardui,tu masz link http://www.lepidoptera.pl/start.php?lang=PL zanim zadasz kolejne "palące " pytanie proponuję troszeczkę samodzielnie poszukać i przejrzeć tematy na forum.
Rafał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum