Taką ślicznotkę znalazłam na środku podwórka Chodziła po trawie...
To chyba gąsiennica pazia królowej?
Dla jej bezpieczeństwa położyliśmy ją na drzewie...
Moje pazie opanowały zagonek marchwi. Gdy dotknie się z tyłu odwłoka - z przodu wystawiają czerwone różki. Pytanie - kiedy skończą wyżerkę na mojej marchwi, bo cierpliwość teściowej jest na wyczerpaniu? Mają już ponad 2 cm długości. (Bez rozciągania)
Jeśli chodzi o Pazia
to już niedługo będą budować sobie kokony
ich rozmiar to max 2,5 cmm.
-------------------------------------------------
Natomiast ja mam inną gąsienice do oznaczenia
_________________ Na betonie kwiaty nie rosną. Twarde bruki nie pachną wiosną.
Na kamieniu nic się nie rodzi. Lecz nam to dziwnie, podobno nie szkodzi...
Witam!
Dzisiaj wracając z lasu znalazłem w kapturze coś, co wygląda identycznie jak Alsophila aescularia. Niestety nie potrafię zrobić zdjęć tak, żeby było dobrze widać takie cudo ;D
Trzymam na razie pod kubkiem, szukam czegoś to przetrzymywania, ale to coś robi jakąś pajęczynę.
Tu moje pytanie: jak to przechowywać i czym karmić? I to, że gąsienica jest jasna oznacza, ze niedługo bedzie sie przepoczwarzac?
Starałem się po zdjęciach wynaleźć no i padła taka stronka z fotkami dużej ilosci gatunków. To po kolei od góry do dołu oglądałem i tam są pokazane różne etapy rozwoju. Na początku jest ciemna, potem jasna i właśnei ta co mam wygląda tak samo jak ta jasna
Ja się nie znam, więc pewności nie mam, ale mówię że wygląda właśnie jak ten gatunek ;>
Ja nie wiem tylko co to wcina... Spadło mi pewnie z dzrzewa jak oponę wrzucałem (hehe), ale nie powiem jak sie ono nazywa (nie wiem).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum