a czy nic jej się nie stało przez to że 1 miesiąc trzymałem ją przy komputerze w tekturowym pudełku?
Mogło się stać - nieodpowiednia wilgotność, a tym bardziej przesuszenie (a komputer emituje przecież sporo ciepła) mogą doprowadzić do śmierci poczwarki, a co najmniej do problemów z wylęgiem oraz rozprostowaniem skrzydeł. Jeśli jednak poczwarka nadal się porusza, to jest jeszcze dla niej szansa, pod warunkiem, że zastosujesz się do tego, co napisałam wcześniej.
Cytat:
i jeszcze jedno pytanie, czy to coś zimuje?
Jeżeli to brudnica - nie, to już w zasadzie ostatnie dni pojawu imagines i zimować będą jaja. Jeśli jednak jest to sówka, zimowanie jest prawdopodobne.
Zgadza się to jakiś wyschnięty ślinik, widać jeszcze na nim larwę jakiejś muchówki.
Heheh, no racja, racja Pierwsze moje wrażenie było identyczne, ale potem zaczęłam kombinować i tak przekombinowałam, że obrzeże nogi wzięłam za obrys czułka
Wysłany: 2008-08-23, 16:26 Co to jest za zwierzę??
Help?? Znalazłem to zwierzę leciało u mnie na podwórku jest na 100% szybsze od gąsienicy. Pierwszy raz się z takim czymś spotykam i nie wiem co to jest i jeszcze do tego ten niebieski szpic na czubku głowy.Chodzi do tyłu i do przodu tak jak by miało ze dwie głowy.
Edit: Aneta
Jako że to gąsienica, wątek przeniesiony do odpowiedniego działu.
Przesadziłes
Ta gąsienica niechodzi do tyłu (hodowałem ze 20 takich w tym roku), głowe ma z przodu, czyli nie tam gdzie niebieski kolec (nad tyłkiem ). Co najwyżej mogła się rzucać na boki, tak jak robią to poczwarki... Ona (ta twoja) jest już dorosła i zaniedługo zakopie się pod ziemię żeby tam się przepoczwarczyć. Na wiosnę (o ile się ją dobrze zajmiesz) wykluje się piękny motyl.
Cześć to znowu ja. pamiętacie moją poczwarke? Ja właśnie w tej sprawie. Mój kumpel (który niestety nie ma internetu) 2 dni temu znatazł gąsienice a dziś ma poczwarke identyczną w krztałcie jak ta moja. Gąsienicy cykną zdjęcie ale dość nie wyrażne sprawdzałem w internecie i rzadnej takiej nie znalazłem. Może to zdięcie wam w czymś pomoże?
Cześć to znowu ja. pamiętacie moją poczwarke? Ja właśnie w tej sprawie. Mój kumpel (który niestety nie ma internetu) 2 dni temu znatazł gąsienice a dziś ma poczwarke identyczną w krztałcie jak ta moja. Gąsienicy cykną zdjęcie ale dość nie wyrażne sprawdzałem w internecie i rzadnej takiej nie znalazłem. Może to zdięcie wam w czymś pomoże?
oto ona:
Zdjęcie rzeczywiście nie najlepsze, ale czy to nie jakiś zawisak?... Tylko rogu na pupie brakuje
_________________ www.pajacyk.pl
jedno kliknięcie to 5 gr - niby niewiele, ale wszystko zależy od tego, ile osób kliknie...
Mówcie sobie, co chcecie, a ja jestem przeciw znacznikom nosowym!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum