Wysłany: 2007-03-18, 21:49 XII Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych
Dziś odwiedziliśmy z Piecholem XII Międzynarodową Wystawę Psów Rasowych w Katowicach. Trwała w dniach 16-18, a wiec będąc tylko dziś, sporo fajnych ras przeleciało nam przed nosem, ale i tak warto było się wybrać. W końcu zobaczyłem na własne oczy czechosłowackiego wilczaka, było także pare innych ciekawych ras na ringach - owczarki belgijskie- piękne Malinoisy (szczególnie jeden pięknie "chodził") i Groenendaele, PONy, podhalany, charty afgańskie i rosyjsie borzoje, wilczarze irlandzkie i oczywiście owczarki niemieckie. Była też dziś cała gama piesków ozdobnych z grupy 9 FCI (Międzynarodowej Federacji Kynologicznej) bleee Poza tym odbyły się I Halowe Zawody Frisbee, gdzie popis dały border collie . Poniżej kilka fotek, nietety słabej jakości:
chart afgański z fajną treserką :
Malinois ze Straży Granicznej
PON
"Spodek"
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Była też dziś cała gama piesków ozdobnych z grupy 9 FCI (Międzynarodowej Federacji Kynologicznej) bleee
hola hola masz coś do piesków z grupy 9? no to musisz koniecznie poznać mojego Rokiego ale fakt że psy z tej grupy nie wykonują żadnej pożytecznej pracy
szczerze przyznam, że dla mnie najlepsza jest grupa 1, 2, 6, i 10...nie no wszystkie są fajne...no może poza małymi wyjątkami
green power napisał/a:
zobaczyłem na własne oczy czechosłowackiego wilczaka
ehh, marzenie co by takiego kiedyś mieć
green power napisał/a:
chart afgański z fajną treserką
e no to chociaz mogłeś zrobić jej zdjęcie w całej okazałości
GP a tak wogole to mogłeś dać znać ze jedziesz na wystawe ...to dosiadłabym sie w Krzeszowicach
_________________ "Tylko milczenie
jest właściwym językiem
w obcowaniu z nimi
Tylko w wielkiej ciszy
słyszy się ich głos
nie no skad - Chihuahua np jest... no jest "czymś" co przywodzi na myśl tylko jedno pytanie - "co też oni z tego wilka zrobili?" (jeden taki kurdupel nie mógł na nóżkach ustać jak go właścicielka chciała zaprezentować i ustawić )
Kalina napisał/a:
dla mnie najlepsza jest grupa 1, 2, 6, i 10...
grupa druga rulezzz (ja też w drugiej jestem ) no i psy pierwotne z piątej
Cytat:
e no to chociaz mogłeś zrobić jej zdjęcie w całej okazałości
mam i takowe (z różnych ujęć)
Kalina napisał/a:
a tak wogole to mogłeś dać znać ze jedziesz na wystawe
pisałem na SB
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Chihuahua np jest... no jest "czymś" co przywodzi na myśl tylko jedno pytanie - "co też oni z tego wilka zrobili?" (jeden taki kurdupel nie mógł na nóżkach ustać jak go właścicielka chciała zaprezentować i ustawić )
hehe... jak patrze na swojego psa to tez sie zastanawiam jak to możliwe ...takie dziwadełko ...ale i tak nic nie przebije grzywacza chińskiego
green power napisał/a:
psy pierwotne z piątej
no tez husky, malamuty, samojedy, akita, shiba inu ...tylko podenco ibicenco wygląda troche jak ...koza
green power napisał/a:
mam i takowe (z różnych ujęć)
a wiesz nawet mialam pisac ze pewnie zostawiłeś dla siebie zeby sobie na scianie powiesic
a wiesz nawet mialam pisac ze pewnie zostawiłeś dla siebie zeby sobie na scianie powiesic
u mnie na ścianie może wisiec tylko Andrzej
Cytat:
tak, ale nie napisałeś o której
nie wiedziałem żeś zainteresowana a przecież są telefoniki, nie? ale nic straconego - 23-24 czerwca międzynarodówka w Krk
łoj... no całkiem zapomniałam ze to w ten łikend ,ale w moim przypadku niedziela i tak nie wchodzilaby w gre, bo zaplanowali mi...najazd rodzinny
GPi, a Ty byłeś jak tak, to czekam na fotki
_________________ "Tylko milczenie
jest właściwym językiem
w obcowaniu z nimi
Tylko w wielkiej ciszy
słyszy się ich głos
byłem w sobote rano, a fotek nie mam niestety żadnych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum