Byłem w Looooblinie chfile, wypiłem piwo w jakim lokaliku na starówce
- no i juz jest fajnie
eh... mój lublin zamienił sie na Kraków .... cała sobota i noc w niedziele spędzone w Krakowie miałem (dlatego nie było mnie w ŁIKEND na forum) ... o wiele lepsza jest wycieczka z qmplem / pann? niz z jakimis przewodnikami
no to po krakowie co by tu zwiedzic.... myle nad Zakopanym, Solin?, Tarnic?, moze znowu Krakowem ... a to wszystko w Sierpniu
Sprobuj z Dolina Gornej Wisly - zbiornik goczalkowicki z czaplami wszelkiej masci, albo blizsze stawy spytkowickie - rolestwo slepowronow. W okolicy mozna zwiedzic np. Oswiecim, choc to nie jest najprzyjemniejsza wycieczka
jaka lipa ... nie ma zadnego poł?czenia PKS odjeżdzaj?cego z Krosna do ani Owięcimia ani nigdzie tak zeby autobus przejeżdzał przez Owięcim qrcze
(przynajmniej nie pisze tego ) ale Tetrao - dzieki za dobre chęci .. niestety nic z tego nie wyszło (chyba ze stopem tam pojade )
Moja proba jest dalej aktualna... jak ktos zna miejsce/miejsca max 300~400 km od Krosna na podpatrywanie ptaków / przyrody to niech pisze
no nic... czekam na pogode i jadę zajrzec do Magurskiego PN - moze cos tam ciekawego zobacze
Coz Ci bardziej polecic niz Bieszczady? meszkasz blisko, a gory niesamowite i pele ptakow
PS apropo przystanku PKS w Krosnie - co to za stary budynek z zaitymi oknami dechami tam stoi? niesamowite wrazenie sprawia. Widac ze wiekowa budowla, lubie takie ruiny. Wiesz o czym mowie?
Bieszczady - wiem wiem - ale czekam na pogode tak jak z MPN
Cytat:
PS apropo przystanku PKS w Krosnie - co to za stary budynek z zaitymi oknami dechami tam stoi? niesamowite wrazenie sprawia. Widac ze wiekowa budowla, lubie takie ruiny. Wiesz o czym mowie?
ale reklame zrobiłes ogulnie Krosnu "budynek z zabitymi oknami dechami" no wiesz .
"przystanku PKS w Krosnie " - jak mówisz o Dworcu Głównym to wiem o czym mówisz... co tam było wczesniej - nie mam pojecia - ale sie dowiem(pojade tam rowerkiem dzis i polookam co i jak, moze jakis qmpel będzie wiedział co tam było ) ale wiem ze teraz to PRAWIE do niczego nie służy - bo mozna tam sie bawic w chowanego (nie ma szans kogos znaleĽć - ciemnica jest tam straszna po zmroku )
na twoje pytania odpowiem na gg - nie chce tutaj tego pisac (zamiecanie to sie zwie chyba ? - ale jak publice by to nie przeszkadzało to tu napisze aby rozwikłać ta zagadke budynku w Kronie )
Napisać możesz a najlepiej by było jak by zamiecił fotkę tego lokalu to wszyscy by wiedzieli o co chodzi.
nie posiadam cyfrówki ... skanera w tym momencie też nie 1 ... moze Tetrao pstrykn?ł fotke jak był w Kronie (no skoń wiesz o tym budynku) 2 jak jakis qmpel bedzie miał cyfrówke to sprubuje go namówic zeby pstrykn?ł fote i mi wysłał - wtedy to ja wam przele odrazu z opisem co to jest (jak sie dowiem)
Temat rozmowy nie pasuje do wyjazdow na forum wiec proponuje go skonczyc.
Wyslij mi na PW albo gg. A skad znam ten budynek, jak tylko przejezdzam przez Krosno PKSem zawsze go widze i robi na mnie wrazenie. Wyglada jak jakies XIX wieczne magazyny. Plomykowce by sie tam podobalo
jutro tj. 17 sierpien 2004 o 4 rano wybieram sie na wycieczke turystyczno-ornitologiczno-rowerow? do okolic Jasliskiego parku krajobrazowego i Magurskiego parku narodowego . moze nawet zajrze do Myscowej gdzie jest 'siedziba' akcji Carpatica - ale to jak mi sie jeszcze będzie chciało mam nadzieje ze będe miał udane obserwacje ... napisze o nich po powrocie
[ Dodano: 2004-08-16, 15:06 ]
PS - zagadka z budynkiem w Kronie rozwi?zana - najstarsze pomieszczenie na krosnienskim dworcu PKP dla płomykówki bardzo dobre
24 VIII - 27 VIII lub 29 VIII Jadę szukać Nagórników na Jurze.
[ Dodano: 2004-08-23, 18:27 ]
Dyskusja, która nastapiła póĽniej została przeniesiona do działu Ptaki, jako, że tam bardziej pasuje. Nowa lokalizacja znajduje się tutaj.
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
No to ja zapodam ze w piatek wybywam z rodzicami .....i z dzierlatka do Wloch. Bedzie to swego rodzaju odpoczynek od ptakow, bo jak wiadomo Italoki wala do wszystkieogo co tam u nich lata , chasa i pełza...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum