Wysłany: 2007-06-21, 09:15 Re: Polibuda - 20 VI 2007
Pełek napisał/a:
Najeźdźca z północnego zachodu, nie mylić z 3miastem
Dziękuję Pełku za uściślenie pochodzenia obiektu na tej zacnej fotce
Bo na zdjęcie reprezentacyjne Północy - mej krainy, z całym szacunkiem , to się ono nie nadaje
goblinowicz, To Cie zestresuje ze jesli by sie nie udalo mu zadomowić u nas, a mamy nadzieje ze sie uda, to będzie baaaaardzo blisko Ciebie i wpisze sie na stale w wasz, pomorski krajobraz
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping"
Ano Pełkun ma rację - i to bym wkroczył na groźne stanowisko A dla ścisłości nie z północno-zachodniej jeno z Kujaw i Pomorza skraju, tam gdzie lasy niebosiężne, łąki obfitością kwitnące, gdzie zapach wiosny budzi człeka każdego dnia
Fotki przednie, część robiłem jako zagorzały paparazzi i czekam na kolejną próbę odparcia mego najazdu
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
przecież musiałam coś wymyślić na poczekaniu jak Pełek kazał mi Cię dotykać po szyi
więc bez wypominania mi tu prosze
w ogóle to bilans strat jest zatrważający:
- bluzka - od północy moczy się w łazience roztaczając zapach pierożków, i aż się boję co zobacze jak wyschnie
- bielizna spod bluzki - ufifrana pierogami, lezy w drugiej misce z proszkiem
- bluzka, którą nałożyłam żeby nie straszyć ludzi w pociągu plamą z pieroga, wietrzy się na balkonie.. obok torebki
na dokładkę rozplaszczył mi się banan w torbie i upaćkał mi się nim parasol (no i siedzenie w pociągu)
WIATM SERDECZNIE
OSRODEK PROFILAKTYKI PROBLEMOWEJ "ARCHEZJA"
ZAPRASZA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH NA ZAJECIA EKOLOGICZNE, KTORE ZAKONCZA SIE LICENCJA LEKTORA, WYDAWANA PRZEZ OJCOWSKI PARK NARODOWY.
ZAJECIA WRAZ Z NOCLEGIEM ODBEDA SIE 19 ORAZ 20.10.2007 - ZBIORKA O 9:00 NA PARKINGU POD ZAMKIEM W OJCOWIE
ZAJECIA EKOLOGICZNE ZAWIERAJA CALY PAKIET ROZNYCH ZAGADNIEN, JAK NA PRZYKLAD BADANIE FIZYCZNE I CHEMICZNE RZEKI, ROZPOZNAWANIE ROSLIN I ZWIERZAT, BADANIA POD MIKROSKOPEM ITP. DLATEGO TRWAJA AZ 2 DNI I POZNIEJ MA SIE TYTUL LICENCJII WYDANEJ PRZEZ OPN - LEKTOR ZAJEC EKOLOGICZNYCH. KOSZT JEST ZADEN, PONIEWAZ JEST TO KOLEJNE SPOTKANIE OD HASLEM AKADEMIA MISTRZOW - CZYLI JEST TO GRANT PRZYZNANY PRZEZ MARSZALKA WOJEWODZTWA I TO ON "SPONSPORUJE"
Nie chciało mi sie przepisywać a w mailu było z Caps-em.
Wybiera sie ktoś? Jak sądzicie czy w jakimś stopniu wartościowe będzie?
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping"
Instytut Nauk o Srodowisku UJ
ul. Gronostajowa 7
30-387 Krakow
PROGRAM
39 ZJAZDU ORNITOLOGOW
POLSKI POLUDNIOWO-WSCHODNIEJ
Krakow, 1-2 XII 2007 r.
1 grudnia 2007 r. (sobota)
10.00 - Otwarcie Zjazdu
10.05 - 10.50 - Prof. dr hab. Przemysław Busse (Stacja Bad. Wedr.Ptakow,UG, Przebendowo)
- Na trasie do Afryki - co daja badania prowadzone w sieci naukowej ?
10.50 - 11.05 - Mgr Szymon Wojcik (MTO) - Sprawozdanie za ostatni rok z prac monitoringowych
i ochrony ptakow w MTO.
11.05 - 11.15 - Wręczenie Pomurnikow.
11.15 - 11.30 - Przerwa
11.30 - 11.50 - Pawel Malczyk (MTO) - Rzadsze gatunki ptakow stwierdzone w 2007r. w Malopolsce.
11.50 - 12.10 - Mgr Marcin Polak (Zakład Ochr. Przyr., UMCS, Lublin) - Ekologia populacji baka na
Lubelszczyźnie
12.10 - 12.30 - Drinż Damian Wiehle, dr hab. Zbigniew Bonczar (Akademia Rolnicza, Krakow)
- Smiertelnosc ptakow w warunkach stawow rybnych.
12.30 - 12.50 - Dr Waldemar Biadun (Katedra i Zakl. Biologii z Genetyką AM, Lublin) -
Rozwoj synurbijnej populacji lęgowej krogulca i jej wplyw na awifaune legowa Lublina.
12.50 - 13.00 - Przerwa. W przerwie - Konkurs na rozpoznawanie ptakow ze zdjec (prow. dr J.Betleja).
13.00 - 13.30 - Prof. dr hab. Ludwik Tomialojc (Muzeum Przyrodnicze, UWr., Wroclaw) - Stare
parki miejskie: dowod na wplyw drapieznictwa na populacje i zespoly ptakow.
13.30 - 13.50 - Dr Magdalena Zagalska-Neubauer, dr Grzegorz Neubauer (Inst.Nauk o Srod. UJ,
Krakow, Stacja Ornit. MiIZ PAN, Gdańsk) -
Rozpoznawanie mew z grupy mewy srebrzystej - praktyczne wskazowki
dla obserwatorow i obraczkarzy.
13.50 - 14.10 - Mgr inż. Roman Kalski, mgr Marta Potocka (PTOP, Bialystok)
- Aktywna ochrona gluszca w Puszczy Augustowskiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum