No to Panie i Panowie na czym stanęlo, bo czytam i czytam i nic nie wiem Szymon a może ty dasz namiary na jakie kwatery w których Ty byle i które byly dobrym miejscem wypadowym...
Ja od 10 mam luz więc mogę zostać dlużej... kto jeszcze może zostać dlużej
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
Ja tez zadeklarowalam sie na Oswin. 11 wracam do Polski i tydzien sobie daje zeby wyjsc na czysto ze szkola 15 chce jechac nad Oswin, 18 powrot, a potem do konca miesiaca (moze bez dwoch dni) wolne i moze jeszcze pierwszy tydzien pazdziernika i jakos w tym czasie chcialabym sie wybrac w Bieszczady. Teraz jeszcze jest dla mnie za wczesnie na podanie dokladnych dat.
potem do konca miesiaca (moze bez dwoch dni) wolne i moze jeszcze pierwszy tydzien pazdziernika i jakos w tym czasie chcialabym sie wybrac w Bieszczady. Teraz jeszcze jest dla mnie za wczesnie na podanie dokladnych dat.
I to jest słuszna koncepcja i ja j? popieram .
możliwoci s? dwie:
1) 23-25/24-26wrzenia
2) 30-2/ 1-3 paĽdziernika (akcja w Bielawskich Błotach)
I ja bym chyba bardziej wolał pierwszy termin.
_________________ "Czy rozumiesz choć trochę logikę tych czynów ?!
Nie ma lisotści dla sk...ów"
No i po 13 godzinach w autobusach wróciłem z "końca wiata". Wrażenia wszelakie niesamowite, może tylko wrażenia faunistyczne nieco poniżej oczekiwań, ale może poprzeczka była za wysoko postawiona. Podsumowuj?c było fajnie i jeszcze tam wiosn? wróce.
[ Dodano: 2005-09-02, 20:47 ]
Acha w Balnicy nie byłem ale bardzo przytulne schronisko jest w Cisnej (tam mialem pierwszy nocleg); na wyjazd przyrodniczy nie polecam połonin i czerwonego sdzlaku bieszczadzkiego - za duzo tam motłochu (chwilami, choć to juz prawie po sezonie było jak na Marszałkowskiej) i zadna zwierzyna się tam nie trzyma.
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Wrażenia wszelakie niesamowite, może tylko wrażenia faunistyczne nieco poniżej oczekiwań, ale może poprzeczka była za wysoko postawiona. Podsumowuj?c było fajnie i jeszcze tam wiosn? wróce.
Green Power powiedz co widziałe żebymy wiedzieli czego się spodziewać
Mam nadzieje, że zobaczycie więcej niz ja choć narzekać nie moge a wiec...
[ Dodano: 2005-09-02, 21:39 ]
zaliczyłem dwa nowe dla mnie gatuny - dzięcioła białogrzbietego i drozda obrożnego, poza tym migruj? trzmielojady i nad połoninami pare ich widziałem na przemian z myszołowami, niestety ani jednego orła przedniego ani nawet orlika, te ostatnie widziałem kilka razy dopiero w okolicach otrytu, poza tym mała doza adrenalinki po zobaczeniu na szlaku tropów misia, a z takich niecodziennych widoków obrazek icie afrykański - ok. 120 ci?gn?cych nad Bosfor
[ Dodano: 2005-09-02, 21:40 ]
to 120 to o bocianach
[ Dodano: 2005-09-02, 21:42 ]
z drapoli dodatkowo 2 razy jastrz?b i 3-krotnie błotniak stawowy
[ Dodano: 2005-09-02, 21:47 ]
dodatkowo dużo rozjerzdzonych plazow i gadow
[ Dodano: 2005-09-02, 21:48 ]
aha i namierzone dwa stanowiska popielic w schroniskach
[ Dodano: 2005-09-02, 21:49 ]
jak bedziecie nocowac w roznych miejscach to tez o popielice pytajcie, bede wdzieczny
[ Dodano: 2005-09-02, 21:53 ]
na co moge ponarzekać to fatalne oznakowanie niektórych szlaków i ogromna trudnosc w uzyskaniu jakiejkolwiek informacji praktycznej - doszedłem do wniosku że "nikt nic nie wie" i chwilami ta moja pielgrzymka przez Bieszczady przypominała takie kluczenie we mgle
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Włanie sobie sprawdzam poł?czenia w Bieszczady... 10 godzin poci?giem z przesiadk? w Sanoku albo PKS, który z Katowic wyjeżdża o 12 więc w Ustrzykach będzie pewnie w nocy Niech żyje polska komunikacja...
więta racja; ja polecam jechac autobusem z katowic do ustrzyk (nim wracałem); bo na podrózy pociagiem w tamt? srtone byłem tylko stratny (nikt nie wiedział na jakim odcinku jest przyspieszony i przez to zabuliłem mega dopłate u konduktora a poza tym w koncówce zawsze wlecze sie niemiłosiernie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum