WGT oczywiście nie próżnuje i jutro wyrusza na kolejny podbój Biebrzy - w zasadzie na Carskiej Drodze to gwarantowane są tylko dziesiątki ptasiarzy i foto-pstryków (znawcy twierdzą, że luda jest więcej niż w majowy weekend) - ale jak dopisze szczęście to może i łosia zobaczymy
W najbliższy weekend 16-17 grudnia dysponuję autem z darmową benzynką. Amikosiq, może ponowimy twich ululowy ? Oczywiście, jeśli będą nasłuchy, że jeszcze jest..
Teraz nie widzieliśmy. Jak już było ciemni to mignął nam cień nad drzewami. Sylwetka to by pasowała ale nikt się nie odważył oznaczyć.
Widać muszę pojechać z KB jeszcze raz
Czerwone Bagno
WGT w stalym skladzie tym razem udaje sie na eksploracje tego pieknego miejsca na Bagnach Biebrzanskich. Planujemy calodniowa wycieczke piesza polaczona z wieczornym poszukiwaniem w znanych nam juz miejscach uszatek i puszczykow, a moze przy odrobinie szczescia uda sie nam spotkac wilka, puchacza albo cietrzewia?
Jak to mowia - pochodzimy zobaczymy
W razie co zawsze jest plan B i moze zachaczymy o modna wsrod twicherow surnie jednym slowem twicherem mozesz byc i Ty Aha w zasadzie to mialem tylko napisac, ze mamy jedno wolne miejsce w samochodzie w zamian za zrzutke paliwowa i dobre towarzystwo na wyprawie GG 4215636
Byliśmy dziś z Amikosikiem nad Biebrzą "na surnię". Nie było jej jednak, przynajmniej nie w okolicach wieży obserwacyjnej przy Carskiej Drodze. Przy Carskiej Drodze była para "leśnych koni" - dała się oglądać z kilkunastu mertrów, "długo stały i się nie bajały"; fotkę załączam
Sęk w tym, że do końca nie wiem czy widzieliśmy gronostaja. Co prawda chodzi o innego osobnika niż na zdjęciu, którego widzieliśmy w całości - był cały biały łącznie z ogonem (całym). Wywnioskowałem, że to łasica łaska, ale teraz wyczytałem, że łaski tylko w Alpach i na północy bieleją. Fakt, że wydawał mi się ciut większy niż letnie łasice, co wskazywałoby na gronostaja (ale dlaczego nie miał czarnego końca ogona).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum