Wysłany: 2006-03-17, 11:31 Spotkania z przyrodą Klubu Podróży Horyzonty
Witam wszystkich jako nowy na forum.
Moja firma - Klub Podróży Horyzonty organizuje cykl przyrodniczych wycieczek pod Warszawą pt. "Spotkania z przyrodą" (program jest na stronie: www.horyzonty.pl/szp.php )
Robimy to już trzeci rok, ale tym razem zmieniliśmy filozofię - zrezygnowaliśmy z dochodu z tych wycieczek (są one płatne, zapewniony jest transport i fachowe przewodnictwo) na rzecz Partnerów akcji - czterech organizacji pozarządowych zajmujących się ochroną przyrody na Mazowszu (OTOP, TP "Bocian", CMok oraz Fundacja "Ja Wisła"). Nasz zysk z całego przedsięwzięcia ogranicza się do budowania wizerunku firmy oraz możliwości pokazania się potencjalnym uczestnikom dalszych wycieczek zagranicznych (w dzisiejszych czasach ludzie obawiają się od razu jechać z nieznanym biurem na Islandię, czy do Afryki, a tak - mogą zobaczyć co robimy). Możemy też przetestować nowych przewodników (jeżeli ktoś z Was chciałby spróbować swoich sił - zachęcamy do kontaktu, zaproponowania nowych wycieczek itp.)
Najważniejsze jednak jest to, że w takim trójstronnym układzie widzimy możliwość korzyści dla wszystkich:
- Partnerzy mają szansę na pozyskanie środków bez realizowania trudnych projektów, mogą zaprezentować Uczestnikom swoją działalność (i może pozyskać nowych członków?);
- Uczestnicy mogą przyjemnie spędzić czas (dotychczasowi uczestnicy byli z tych wycieczek bardzo zadowoleni) i poszerzyć swoja wiedzę o przyrodzie;
- nasze korzyści wymieniłem wyżej.
A co najważniejsze, zyskuje też Przyroda, na której wszystkim nam zależy, bo oprócz ochrony gatunków czy siedlisk, warunkiem koniecznym jej zachowania (o którym wielu przyrodników niestety wciąż zapomina) jest przecież podnoszenie wiedzy i "świadomości ekologicznej" społeczeństwa. A do tego właśnie mamy szansę wspólnie dołożyć cegiełkę w opętanej pogonią za "dobrami konsumpcyjnymi" naszej kochanej Warszawce.
Przy okazji - zwracam się do wszystkich, którym wyżej opisna idea przypada do gustu o pomoc w rozpropagowaniu tej akcji ku wspólnej korzyści!
Chętnie przyjmiemy wszelkie rady i pomysły oraz udzielimy odpowiedzi na pytania - można pisać na adres michal.przybysz@horyzonty.pl, zachęcam też do dyskusji na Forum!
No i informacja dla chętnych do uczestnictwa w wycieczkach: wszystkie startują o 9.00 sprzed Sali Kongresowej PKiN, a kończą ok. 16.00 (te dalsze raczej później). Można po prostu przyjść na zbiórkę i opłacić wycieczkę na miejscu, można też dokonać przedpłaty na konto naszej firmy z góry - jeśli chce się mieć zagwarantowane miejsce w autokarze. Zapraszam na wycieczki, więcej informacji na w/w stronie internetowej oraz pod tel. 022 659-93-42.
No hejka !
Kasia, może Ty jako dziennikarka masz pomysły, gdzie uderzyć z informacjami o "Spotkaniach"?
A w ogóle, to widzę, że jesteś w GTW - mam w związku z tym pytanie, czy ten wątek można przenieść do subforum "Zjazdy, obozy, wycieczki"? Dopiero po jego założeniu zauważyłem, że tam by lepiej pasował...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum