kamil kowalski, istnieje pare problemów
a) woda
b) pontony
c) miejsce na namioty
d) możliwość palenia ognia w lesie
e) ściągnięcie ludzi a okolice sa fajne to wiemy
A co nagle to po diable
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
istnieje pare problemów
a) woda
b) pontony
c) miejsce na namioty
A- RABA
B- "O mnie się nie martw, o mnie się nie martw ja sobie rade damm, pójdę na plaży nogę pokarze i forsę mammmm"
C- Starorzecze - Stawy w kłaju (tereny fajne) - Zabierzów bocheński i tamte stawy
D- to chyba najmniejszy problem
okolice obszaru R-43 -"bagna" -ludzie w okolicy nazywają tamte miejsca "Błota"
to znam i moga tam byc ale to za daleko zeby je w Klaju bylo slychac nie ma jakichs bagienek od strony Klaju? jadac koleja widac jakies oczka wodne chyba
kamil kowalski napisał/a:
Żurawie to nad starorzeczem ostatnio widziałem - leciały w stronę puszczy.
kiedy ja tez widzialem parke nad Raba w Wiencu ale tylko do konca IV
albo można zorganizować spływ z Dobczyc do Bochni na pontonach
taki pomysl przewijal sie juz w Kole
tylko skad pontony skombinowac
Pełek napisał/a:
kamil kowalski, istnieje pare problemów
a) woda
b) pontony
c) miejsce na namioty
e) ściągnięcie ludzi a okolice sa fajne to wiemy
a) do kapania? z zalozenia SPLYW odbywa sie po WODZIE
do picia to sie zaopatrzy - to nie Amazonia zeby sklepow nie bylo
b) to jest problem
c) tam jest pelno miejsc zeby sie rozbic (nie tylko pontonem ) mozna zrobic nawet 3-dniowy splyw Dubczyce - ujscie
d) no taka mozliwosc istnieje i jest nawet wskazane upiec cos podczas splywu (procz siebie na sloncu) jak ktos nazbiera drewna
e) chetni ludzie sie zawsze znajda
kamil kowalski, Logan, A czysta do picia!
B - O ciebie sie nie martw, ale nas chcesz by było więcej.... a oddziałowi by sie przydały - sponsroujes mamy rozumieć ?? BO w kasach pustki
C - ale spływ nie obejmuje wielkiego dziczenia o którym pisał Kamil w Puszczy Niepołomickiej - czytanie ze zrozumieniem sie kłania :p
D - Logi upiec podczas spływu na pontonie NIe płyne z Toba!!
E - eeeee no w sumie to racja
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
kamil kowalski, Logan,
A czysta do picia!
B - O ciebie sie nie martw, ale nas chcesz by było więcej.... a oddziałowi by sie przydały - sponsroujes mamy rozumieć ?? BO w kasach pustki
C - ale spływ nie obejmuje wielkiego dziczenia o którym pisał Kamil w Puszczy Niepołomickiej - czytanie ze zrozumieniem sie kłania :p
D - Logi upiec podczas spływu na pontonie NIe płyne z Toba!!
E - eeeee no w sumie to racja
A- Ale masz problem... Najmniejszy problem. niech 4/5 os niech kupi 5cio litrową wode i po sprawie - dzień wcześniej nawet mi dacie a ja bym zniósł gdzieś na miejsce...
B- Sponsoruje siebie Na wakacjach nad klimkówką zrobiłem tratwę z pustych butelek po cocacoli i pływać się dało
C- A w czym przeszkadza spływ w dziczeniu? Ja nie widze problemu zostawienia pontonów u mnie w domu albo u dziadków na woli batorskiej...
D -
E -
TROCHE WIARY -
Faktycznie jeden jedyny problem to mogą być pontony - ale na 100% gdzieś są jakieś wyporzyczalnie.
Tylko nie mów że problem to też brak kibelka w lesie albo na pontonie
a kto by nam porzyczyl pontony w Rabie pelno jest kamoli, zatopionych korzeni i innych niespodzianek (potwory pewnie tez) takze sprzet moglby sie nadawac po splywie do remontu
Pełek napisał/a:
jak dla mnie to sa 2 odrebne watki (tylko czemu Raba w tym temacie?) trzeba miec podzielnosc uwagi
Pełek napisał/a:
D - Logi upiec podczas spływu na pontonie
spoko, bedziemy ciagnac za soba zaopatrzenie i polowa kuchnie na barce
1) Umawiamy się w Dopczycach (zabieramy cały sprzęt namioty, pontony itp) [jeden najtańszy ponton 1 osobowy kosztuje 30-40zł]
Spływamy:
a) W okolice starorzecza [Kłaj]
b) okolice Bochni
Pakujemy sprzęt [pontony] i albo w kłaju u mnie zostawiamy albo albo na woli batorskiej u Dziadków i idziemy z namiotami w las
2) Samo dziczenie w Lesie - tu chyba nie ma o czym mówić [Opcja totalnie bez problemowa]
3) Umawiamy się w Dopczycach (zabieramy cały sprzęt namioty, pontony itp) [jeden najtańszy ponton 1 osobowy kosztuje 30-40zł]
Spływamy W okolice starorzecza [Kłaj] robimy ognisko [wersja z namiotami lub bez]
Jak dla mnie to wszystko jest dobre [już nie mam szkoły wszystkie wikendy wolne]
dla kolegi za odwage
takim "pontonem" to mozna po starorzeczu poplywac a nie w Rabie - doplyniesz do pierwszego zakretu, wpakujesz sie nim na jakiegos korzenia i zrobi "sssssssss" a potem "bulbulbul"
lepsze bylyby kajaki gorskie ale nie wiem czy da sie takie w ok. Kraka wypozyczyc i ile by kosztowala ich naprawa
ok kogo interesuje która opcja? i jaki termin?
mnie interesuje splyw Dubczyce-ujscie (jak plynac to juz dalej a wycieczke do tego zagajnika niepolomickiego zaplanowac innym razem) i najlepiej z poczatkiem maja, albo we wrzesniu bo teraz to w Rabie glownie mozna spotkac plazowiczow i moczykijow
Kajaki wiem że swego czasu wypożyczalni w Dobczycach ...
swego to znaczy kiedy, bo bywam w tamtych okolicach gdzies od 3 podstawówki i nigdy nie spotkalem sie w tamtej okolicy z Kajakami a tym bardziej wypozyczalnia....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum