Jak zrobi ssss to jest jeden plus w rabie jest woda od po kostki do pasa
miejscami bywa glebiej, dawniej podobno mozna bylo skakac na glowke z mostow teraz przez ten ....... zbiornik Raba wyglada jak potoczek a cala dolina jest przesuszona
ale nie chodzi o glebokosc a o nurt+kamole, mozna sie niezle potluc
for napisał/a:
przeca jest zakaz plywania łajbami na zbiorniku dobczyckim poniewaz jest to zbiornik wodny dla krakowa
to sie moze zmienic
kamil kowalski napisał/a:
for, yyyy? to jakim cudem tam była wyporzyczalnia rowerków?
moze zbiorniki pomyliles nie widziales tego przypadkiem na Roznowskim albo jakims kapielisku w Kraku
Logan, oby się zmieniło.... bo będe mógl sobie łódeczke sprawić i miec na działce a takze wreszcie pływać bez obawy o motorówke policji
dobra dobra, byle nie zezwolily plywac motorowkami i wprowadzili zakaz wplywania do zatoki Wolnica i w cofke
Pełek napisał/a:
A co do czystości - byłem na wielu zbiornikach wody pitnej dla różnych miast - ten jest najbrudniejszy
bo w Myslenicach tuz przed zbiornikiem wlewaja sie scieki (slyszalem ze z "czyszczalni") a potem wiekszosc krakusow pije ta "wode" ja wole z dzialki przywozic
a ten splywik to ma miec cel wylacznie rekreacyjny czy tez jakis badawczy bo mozna by przy okazji policzyc niektore ptaki nad Raba z koryta bedzie to duzo latwiejsze niz z nadbrzeznej dzungli
dobra dobra, byle nie zezwolily plywac motorowkami i wprowadzili zakaz wplywania do zatoki Wolnica i w cofke
no to sie zgadzam..... biała flota tak, ale nie dla maszynowych.... bo strzelać będe
A to nie tylko z oczyszczalni - chodzi mi bardziej o... puszki, butelki, słoiki, kanistry, opony, plastyki, akumlatory i inne śmieci wielkogabarytowe...
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
a ten splywik to ma miec cel wylacznie rekreacyjny czy tez jakis badawczy bo mozna by przy okazji policzyc niektore ptaki nad Raba z koryta bedzie to duzo latwiejsze niz z nadbrzeznej dzungli
Jak kto woli jedni by się mogli opalać i łowić ryby a inni liczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum