Wysłany: 2006-01-21, 23:30 Rajd po zachodniej Polsce
W roku 2004 zrobiłam sobie rajd po wschodniej i południowej części Polski. W tym roku planuję zająć się zachodnią stroną Polski. Myślę aby zacząć od Wolińskiego PN i przesuwać się na południe zachaczając o ciekawsze ornitologicznie (i nie tylko) miejsca, przez PN Ujście Warty a kończywszy na Górach stołowych a może i Tatrach. Z chęcią zrobiłabym pełne koło ale to na razie niemożliwe.
Wszelkie ciekawostki i porady co do wyboru miejsc które warto zobaczyć mile widziane! Regionalne ciekawoski nieornitologiczne takie jak słynne koronkowe stringi z Koniakowa też mnie ciekawią!
Czas wyjazdu to prawdopodobnie czerwiec.
jezeli w wakacje to tylko NIE w Tatry - szkoda czasu na stanie w kolejkach
jest wiele innych fajnych gorek w okolicy (zwlaszcza Gorce )
Jesli sie zdecydujesz na zwiedzenie SE Polski to wiele osob poleci wiele ciekawych miejsc (cos malo kto reklamuje W Polski wiec pewnie nie ma co tam zwiedzac )
Wydarzenia ostatnich dni stawiają pod znakiem zapytania moje dalsze wycieczki. Dziękuję za porady! Plan tak czy siak zrobię. Mam nadzieję, że uda się teraz czy kiedyś...
Logan, racja! Tatry o tej porze nie zachęcają. Na poprzednim rajdzie było tak...
Tylko nie Tatry... no chyba że ktoś lubi takie klimaty:
[ Dodano: 2006-02-02, 09:48 ]
Kami jak będziesz planowała swój wyjazd to zrób tak, żeby w Gorach, Beskidzie Śląskim, Żywieckim być w weekend to postaram się wpaść... może Szymon też się skusi
[ Dodano: 2006-02-02, 09:57 ]
Na tym zdjęciu to wejście do Dol. Kościeliskiej
P1010017.JPG
Plik ściągnięto 19 raz(y) 129.11 KB
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum