Przepraszam, a czemu to wszystkie propozycje na południu? Na północy to ciekawych miejsc nie ma? Nie żeby tam było nieciekawie (Bieszczady brzmia fajnie i nie s? takie wysokie ) ale tak... daleko...
Ja wam mówię, przyjedĽcie zim? na bieliki do Torunia Można sobie obejrzeć polowania, tokowanie i zabawy młodych jednego dnia jeli się ma trochę szczęcia. A może i nocleg by się dało w posterunku energetycznym załatwić
wtedy kessy nie musiałaby tachać tych supersmacznych pierniczków ,tylko bymy je mieli na miejscu..............
ale jeszcze przed zimowym Zjazdem w Toruniu trzeba urz?dzić ''Letni'' i ''Jesienny''
KONIECZNIE!!!
Co do Zjazdu letniego to moja propozycja to Zb. Goczalkowicki i cala gama przelotnych .... siewek !!!!... postaram sie przyjechac
Zazdroszcze Wam i szczerze zaluje ze mnie z Wami nie bylo...
a tak na serio z tym zjazdem - np. jesiennym, mam pewna propozycje! Co powiecie na polaczenie go z corocznym obozem sowiarskim w Beskidzie Zywieckim - noclegi w drewnianym schronisku, wokol widzielismy jednego dnia 3 gluszce no i... uwaga DRZEMLIKA!!!!
zastanowcie sie , sluze szczegulami!
Powiedzcie mi kto jest kim na tym grupowym zdjeciu? Chodzi mi konkretnie o tych dwoch gosci z prawej, bo reszte kojarze - tego w kapeluszu i tego z brodka pod nim
...to moje ziomki z Siedlec. Ten w kapeluszu to towarzysz wypraw wędkarskich(teraz juz nie tylko wędkarskich...) to Marcin''Wereszcz''Wereszczuk. A Ten z bródka to Bartosz''Bielik''Golec.
Nie martw się, Winer - wszystkiego nie można mieć w życiu, ale będ? następne zjazdy ! Ten pomysł sowiarski Tetrao brzmi zachęcaj?co na przykład.. Mylę, że mimo różnych koncepcji - dojdziemy do konsensusu i wskażemy miejsce bez problemu. Możemy to rozegrać przecież na zasadzie ankiety, skoro tak? opcję Mopek wprowadził.
KESSY, SZYBSZY !! - DZIĘKUJĘ ZA FOTKI W ALBUMIE, TROCHĘ SIĘ MOŻNA DOMY?LIĆ KLIMATU..
Tatry latem. Ahhhhh jaka piękna perspektywa Z zobaczeniem przedniaka może być większy problem, ale nic nie jest niemożliwe.
Tatra - Powiniene być głównym zwolennikiem
JESTEM ZA
Jedziemy na drapole
Mog? być Bieszczady - jeszcze nigdy tam nie byłem
Cytat:
Co powiecie na polaczenie go z corocznym obozem sowiarskim w Beskidzie Zywieckim - noclegi w drewnianym schronisku, wokol widzielismy jednego dnia 3 gluszce no i... uwaga DRZEMLIKA!!!!
Tez fajowsko
I bliżej I tu też nie byłem No i na sowy bym się wreszcze wybrał z profesjonalistami
Szymon, Marco nie było ale przecież na moim zdjęciu Mopek wystaje Nawet jego pies jest No ale daję jeszcze jedno, dzisiaj już miałam czas przerobić tak, żeby pasowały do albumu. Wybaczcie jakoć, ale należy się cieszyć że mój skaner po ponad roku przerwy zmartwychwstał i skanuje kolor!
Natomiast co do dalekiego południa... Ja wiem, że tam s? fajne miejsca ptasie, ale
1) musimy tym razem wybrać takie, gdzie s? nietoperze i to takie które dadz? się złapać, ewentualnie poogl?dać jeli to wypadnie bliżej zimy. Nasi chiropterolodzy na pewno czuj? niedosyt i ja, chociaż ze mnie żaden ekspert - też...
2) nie mam ani prawa jazdy ani sprawnego samochodu (żeby ewentualnie przekupić tatę żeby mnie zawiózł). Wszelkie miejsca tak skrajne jak np Bieszczady, Goczałkowice, Karkonosze będ? dla mnie ogromnym problemem. Dlatego mimo wszystko byłoby fajnie, gdyby padły jakie propozycje BARDZIEJ na północy albo chociaż w rodku... Już o wiele bardziej mi pasuje Biebrza bo to po drodze przez Wawę i może kogo bym wybłagała żeby mnie wzi?ł, chociaż po ZjeĽdzie to ja nie wiem
Mopek, Marfu, wypowiedzcie się i wy. Gdzie można pojechać na nietoperze? Jak wygl?daj? okolice Biebrzy pod względem nietoperzowym? Nie może być tak, że na drugim ZjeĽdzie nic się nam nie złapie...
Ale do Biebrzańskiego P.N. też można się kiedy wybrać . Fajnie by było wstać wczenie rano i podpatrywać ptyce. No i jeszcze do Białowieskiego P.N. też nie zaszkodziłoby zawitać . W góry super, ale ech strasznie daleko jak dla mnie
Wszędzie gdzie komus będzie za daleko
A Biebrzański jest zdecydowanie bliżej Mazur - czyli miejsca gdzie Zlot już był
Teraz pora na zmianę przynajmniej regionu Polski.
Nie upieram się przy górach.
Jak dla mnie może być nawet Toruń -Kessy oprowadzi mnie po swoich drapolach i tez będzie wietnie
No to jest nas trzech - przynajmniej jeli chodzi o sowy : (Tetrao, Krotom, TatRa)
Nietoperze s? mi .... nie tak bliskie jak drapolaki, ale czemu przy okazji czego nowego nie spróbować?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum