Z przyjemnoci? zostane specjalistk? od sów:) Moje chłopy również. Ja się deklaruje na 100%
Pozostali - m?ż oraz kumpel na 50%. Podtrzymuje probe o dokładne namiary miejsca gdzie będzie baza obozu oraz kosztow zamieszkiwania tamże. Te informacje s? dla nas doć kluczowe więc czekam z niecierpliwoci?:)
Anna
Aniu, sam czekam na informacje od organizatora, więc cierpliwoci.
[ Dodano: 2004-10-25, 19:49 ]
Info od organizatora:
"Oto szczegoly obozu przyrodniczego w Pieninach:
Czas: 10-14 listopada 2004
Miejsce noclegu: Jaworki w Malych Pieninach.
Teren dzialan: Male Pieniny i pasmo Radziejowej
Cel: inwentaryzacja przyrodnicza okolic glownie pod katem ptakow.
Wystepuja tam sowy: soweczka, wlochatka, puszczyk uralski i zwyczajny,
puchacz.
Byc moze we wsi plomykowka i pojdzka, wszystkie europejskie dziecioly
(lacznie z trojpalczastym i bialogrzbietym, jarzabek i gluszec, pomurnik,
krzyzodziob, orzechowka i wiele innych.
Jest to teren wystepowania duzych drapieznikow: wilk, rys i niedzwiedz -
wiec ciekawie sie zapowiada.
Plan zajec: Wychodzimy w teren w grupkach 2-4 osobowych w kazdej jest ktos
kto ma doswiadczenie przyrodnicze. Pierwszego dnia jest szkolenie w
rozpoznawaniu glosow sow, tropow wilka czy rysia etc.
Zgloszenia przyjmuje najpozniej 3 listopada. Prosze o konkretne
deklaracje na ile nocy i ktore konkretnie (nocleg 20 zlotych). Posilki mozna zamowic na
miejscu: sniadanie 6 zeta obiadokolacja 11 zl. Prosze tez zaznaczyc czy
samochodem.
Co zabrac: sprzet do lazenia po gorach czyli dobre buty etc, latarka, mapa
obejmujaca Male Pieniny i pasmo Radziejowej, dobry humor, zalecane lornetka,
atlas ptakow, aparat foto oraz magnetofon do wabienia sow ( ja bede mial
kasety).
Andrzej Felix Felger"
Więc tak, osoby które zadeklarowały chęć przyst?pienia - Kejbii , Anem, Anna z chłopakami napiszcie na ile dni się piszecie i jaki dojazd?
Ja jeszcze sie dowiem czy do schroniska można dojechać autem bezporednio. Będziemy w kontakcie
no teraz nie potrafie powiedziec... Ale mysle ze do 3 to na 100% a mysle ze w przeciagu 2 dni bede wiedzial. Moze juz dzisiaj ale jak starsi wroca do domu bo samemu to ciezko mi podejmowac takie decyzje
[ Dodano: 2004-10-25, 20:47 ]
Jak cos to bede jechal z tata wiec 2 osoby mozna tak na 50 procent dopisac... Sprawa wyjsni sie na dniach...
Pojadę rano 11 listopada czyli będę noclegów trzy bo do niedzieli full time. Odowiednio wykupię pełn? opcję żywieniow?. Dyktafonomagnetofonik (na kasety magnetofonowe zwykłe) mam, heh.
Krotom, jak teraz jechałem wieczorem przez Siedlce, to usłyszałem "wrzeszcz?c?" pójdĽkę. Chyba warto jeszcze wykorzystać dzisiejszy wieczór póki ciepło. Powinny się odzywać w miecie i płomykówki. Może to nie to samo co szukanie sów w górach, ale zawsze jaka rekompensata. Co Ty na to?!
czesc
mam pytanie dotycz?ce tego obozu sowiarskiego: czy zbieracie jako te wszystkie wyniki z różnych wyjazdów (bo to przecież nie pierwszy ani nie drugi taki wyjazd)? chętnie bym poczytał o składzie gatunkowym czy zagęszczeniu tamtejszego zespołu sów - publikujecie to gdzie?
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum