Wczoraj pigmej nadal na KW. Mam pytanie - będzie ktoś jakoś niebawem na wale - nie wiem jaki jest poziom wody, ale żeby mieć punkt odniesienia potrzebuje wiedzieć... otóż wysepka z rybitwami jest zatopiona (została tylko miniaturowa kreseczka) i na przyszłość dobrze byłoby wiedzieć przy jakim stanie wód należy się o nią martwić....
Hmmmm skoro całe wakacje było 264,00 a teraz jest ok. 263,40 (dobrze czytam??) to jakim cudem wyspa z rybitwami jest pod wodą. Wczoraj jeszcze była... czy tak szybko spuścili nadwyżkę nad 264 która ją zatopiła???
Radek sfotografował ten poniżej tamy ( ? ), pokazujący poziom "odprowadzalnika" cytując hydrologów. Poziom zbiornika pokazuje drugi, przed klapami jazu Klapy są schowane pod przejściem
Jakoś dopiero teraz do mnie dotarła ta obserwacja wydry na p2 z sierpnia. Ciekawe czy ten gatunek na stałe zainstaluje się na naszych wodach... Bazę pokarmową ma niezłą, miejsce na norę też się znajdzie, tylko pytanie czy to jakiś błąkający się singiel. Jeśli tak to pewnie nic z tego na dłuższą metę nie będzie...
Swoją drogą dodam, że przeczesywałem ostatnio forum - zarówno ten wątek i śląskie obserwacje stricte ptasie. Hmm jakoś nam się wszystko to rozjechało po tym rozpadzie na regiony. Dawniej w tym miejscu było jakoś tak bardziej swojsko, a teraz mało tu piszemy, z kolei w regionalnym wątku to już nie to samo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum