przypuszczacie czyja to spiżarnia? bo pogrom niesamowity...
I podobno dwa z tych truposzy nosiło moje obrączki...
pulsatilla1214 napisał/a:
Szpaki przylatują na noclegowisko do hotelu śmieszek ? Śmieszki plądrują czereśniowe sady ?
Raczej to drugie. Widziałem niedawno z samochodu stado śmieszek w jakimś przydomowym sadzie tłoczących się na jednym z owocowych drzewek. Mogło ich tam być z 200. Myślałem że to jakies nietypowe noclegowisko, ale teraz sprawa jasna
Mało tego, jechałem wtedy trasą z Warszawy w strone Katowic, więc nie wykluczone że były to kuźnickie śmieszki właśnie. Gdzieś w waszych rejonach to było. Wypadło mi to z pamięci, bo wziąłem to za mniej typowe noclegowisko
[...]Julia ma cos wbite kolo oka (patrz fotka), trzebaby ja przy okazji zlapac i jej to wyjac, moze oko tez ma od tego uszkodzone...[...]
jeśli to haczyk wędkarski to proponowałbym tego nie wyciągać tylko uciąć tuż przy skórze a reszte zostawić.
Nieumiejętne wydobycie haczyka poczyni o wiele większe szkody niż jego zostawienie
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
[...]Julia ma cos wbite kolo oka (patrz fotka), trzebaby ja przy okazji zlapac i jej to wyjac, moze oko tez ma od tego uszkodzone...[...]
jeśli to haczyk wędkarski to proponowałbym tego nie wyciągać tylko uciąć tuż przy skórze a reszte zostawić.
Nieumiejętne wydobycie haczyka poczyni o wiele większe szkody niż jego zostawienie
Krotom ja myślę że haczyk sie da wyjąć ale nie wyciągać jak u ryby tylko wbić i by haczyk wyszedł przez oczko (łopatkę)..!
Trzeba to szybko wyjąc bo Julia może stracić wzrok w jednym oku..
_________________ Pozdrawiam Eryk
(Szukajcie mnie w Borach Dolnośląskich)
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Ale szybki pomysł a za to ja uważam że twój jest lepszy i skuteczny niż mój
_________________ Pozdrawiam Eryk
(Szukajcie mnie w Borach Dolnośląskich)
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
na 1 rzut oka widac ze to nie jest haczy tylko jak napisal pawel jakas drzazga ogromna lepiej jej to wycio\agna bo moze jeszcze zakazenia itp.dostac a jezeli powoli i bez gwaltownych ruchow to wyciagniecie to nie powinno jej sie nic uszkodzic skoro nie uszkodzilo sie wbijajac tam
jedno jest pewne.. .z jednym okiem łabędź potrafi żyć i wyprowadzać młode. Poniżej ubiegłoroczna fotka ptaka którego pokiereszował pies a który wodził 3 młodych
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Na Pogorii II rok w rok ginęły wszystkie młode łabędzie. Tyle, że tamtejsza para sama była nieźle pokiereszowana - w zeszłym roku przyuważyłem, ze każdy z dorosłych miał tylko jedną nogę Ale Fidel i Julia takich ułomności nie mają, więc pewnie pierwszy raz gniazdowały. Dobrze, ze zwiały z młodymi z pechowego zbiornika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum