wrrr... jak ja nienawidzę tego martwego okresu na zbiornikach
Dziś jedynie z ciekawszych Fidel i Julia z 3pull. na P3, aha na P2 mega raryty - dwuczubiec z 3 juv. i 2 rybitwy rzeczne
Naprawdę nie kumam tego zbiornika, czemu tam się nie legną bąki, kropiatki, dziwonie, rybitwy...
No tylko że na Paprach to nie ma za bardzo gdzie bo szuwar to tam mizerny
zdziwil bys sie na promnicach gdzie jest wplyw gostynki to po drugiej stronie tak zaroslo ze trzba to dobrze przeczesac moze cos tam jest ostatnio widzialem kilka rybitw na paprach
proste! chcecie mieć rybitwy to musicie zwodować platformy
Wodowaliśmy w 2007 ale nic z tego nie wyszło.... może wykorzystamy Wasze ulepszenia i w 2009 coś znów puścimy
kaczyk717 napisał/a:
zdziwil bys sie na promnicach gdzie jest wplyw gostynki to po drugiej stronie tak zaroslo ze trzba to dobrze przeczesac moze cos tam jest ostatnio widzialem kilka rybitw na paprach
A to sorki - w takim razie szukaj waść tam jakichś Chlidoniasów
wczoraj na PIII podejrzanie duży rak, po zmierzeniu w domku 13 cm od rostrum po ogonek, ale jednak Amerykanin co ciekawe raków kolejny rok znacznie mniej niż np 5 lat temu.
co do PII - trochę hałasuje złomownia - może dlatego..? i jak zgniatają ziemia drży pod nogami
A to sorki - w takim razie szukaj waść tam jakichś Chlidoniasów
Paweł pisz po ludzku nie każdy musi wiedzieć że Chlidonias to rybitwa a jest to forum które nie tylko przeglądają tacy fachowcy jak ty ale też młodzież szkolna która się uczy dopiero ptaków. Jak już podajesz łacinę to napisz obok dla nich nazwę po polsku napewno im to ułatwi przeglądanie tego forum. Pozdrawiam wszystkich.
Ps. Paweł jak nie będzie padać to w niedziele jedziemy do Udórza
_________________ Dawid
Małopolskie Towarzystwo Ornitologiczne
Paweł pisz po ludzku nie każdy musi wiedzieć że Chlidonias to rybitwa a jest to forum które nie tylko przeglądają tacy fachowcy jak ty ale też młodzież szkolna która się uczy dopiero ptaków
Chcę postymulować młodzież do drążenia - niech sobie wygooglują
Dawid.Klucze napisał/a:
Paweł jak nie będzie padać to w niedziele jedziemy do Udórza
Spoczko - poczeszcie też najbliższe okolice
Ja dziś wreszcie zakończyłem liczenia na Pilicy - jak się odgrzebię z tego wszystkiego i odetchnę to wrzucę pare danych z badanego odcinka... Niby dolina przednia ale po wielogodzinnym czesaniu mam jej chwilowo dość - pewno dopiero jesienią znów mnie tam wywieje
Paweł pisz po ludzku nie każdy musi wiedzieć że Chlidonias to rybitwa a jest to forum które nie tylko przeglądają tacy fachowcy jak ty ale też młodzież szkolna która się uczy dopiero ptaków
Kaczyk nie mówię o tobie że nie wiesz ale nie tylko my to forum czytamy są tu też tacy którzy mogą nie widzieć o czym piszemy forum jest dla wszystkich a czym wyraźniej w nim piszemy tym lepiej młodzi ornitofani poznają ptaki i może w przyszłości też będą takimi ptakolubami jak my Pozdrawiam wszystkich
_________________ Dawid
Małopolskie Towarzystwo Ornitologiczne
tak jeżeli możecie to proszę piszcie bardziej zrozumiałym językiem, jestem dopiero początkującym ptakolubem i czasem nie rozumiem, ale szybko się uczę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum