Wysłany: 2005-09-11, 22:49 Jesień na Goczałkowicach
Moi Drodzy Forumowicze...
Ponieważ zjazdów i spotkań forumowych było już kilka i ponieważ większoć z nich odbywała się w miejscach w które dojazd, Nam południowcom, zaj?łby cały dzień postanowilimy z Szymonem zaprosić Was tym razem do siebie...
Proponujemy zatem wspóln? wyprawę na ptaki na nasze tereny, a konkretnie na zbiornik goczałkowicki i jego okolice. Miejsce to, którego miłonikom przyrody nie trzeba chyba specjalnie przedstawiać jest jednym z najbardziej ciekawych "ptasio" regionem południowej Polski - ostoj? ptaków o randze europejskiej. Dla tych którzy chcieliby wiedzieć co ciekawego można tutaj zobaczyć podaję link do listy gatunków, które były tam stwierdzone...
Jeli chodzi o termin, to wstępnie mogłyby to być weekendy 30.09 - 02.10 lub 07.10 - 09.10 Jeli chcielibycie, to możnaby było pokusić się o ich przedłużenie b?dĽ w jedna b?dĽ w drug? stronę...
Noclegi... Tutaj niech wypowie się Szymon, bo on zna orodek w którym ewentualnie bylibymy ulokowani... Z tego co wiem to miał dowiadywać się o ceny i wolne terminy
Póki co czekamy na Wasze zdanie...
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
Ja bym chciał zauważyć że w weekend 1.10 - 02.10 jest wiatowy dzień ptaków i niektórzy s? zajęci pracami organizacyjnymi. Proponuję więc następny weekend 07.10 - 09.10 może będzie wówczas więcej chętnych.
Też myle że pierwszy paĽdziernikowy weekned wchodzi w grę bardziej. Z tego co wiem niektóre osoby pisz? się na PPPiknik w tym okresie więc tymbardziej ten póĽniejszy termin jest pewniejszy!
Ja planuje załatwic noclegi w orodku wczasowym KWK Marcel w Ochabach.
Z tego co pamiętam mieskz się w dużych ogrzewanych domkach campingowych z łazienkami! Cena za nocleg 30 zł.
Niestety żeby dostać się stamt?d w jakie ptasie miejsce trzeba ruszyc samochody! ale niedaleko, może 5 - 10 km.
W planach mamy odwiedzenie Zb. Goczałkowickiego , okolicznych stawów z których częć będzie pewnie spuszczona, a także legendarne stawy w okolicach Zatora! Ten póĽniejszy termin złozy sie w czasie z pocz?tkiem przelotu gęsi więc może byc ciekawie!
Gratuluję pomysłu, sam chętnie bym przybył, ale tak:
30.IX - 2.X ja, jak też wiele osób z Forum będzie wtedy na Bielawskich Błotach (a może Wy bycie tam przyjechali ),
a 7-9.X nie pasuje mi zupełnie, niestety.
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
o kurczę, kto tu jest z Goczałkowic? Jestem pocz?tkuj?cym zapalonym entomologiem a lasy wokół Zbiornika Goczałkowickiego to główny cel moich działań
Pozdrawiam
o kurczę, kto tu jest z Goczałkowic? Jestem pocz?tkuj?cym zapalonym entomologiem a lasy wokół Zbiornika Goczałkowickiego to główny cel moich działań
Jak zobaczysz to pisz w odpowiednich tematach. Jak będziesz często się pokazywał, to może z czasem kto się ujawni z okolic Goczałkowic! Może i Tetrao bardziej zainteresuje się owadami!
Jeżeli wypad ten pretenduje do miana Zjazdu Forum Przyroda to ja sie pisze jak najbardziej. Chętnie poznam nowych ludzi o podobnych zainteresowaniacha przy tym popatrze sobie na ciekawe ptaki. Oba terminy raczej nie wygodne, ale jeżeli miałbym wybierać to ten drugi. No i tu proba do KB, jeżeli nadal poszukujesz kogo do samochodu to ja sie pisze.
Zdecydowanie jestem za drugim terminem. Pamiętam, że orodek w Ochabach jest całkiem fajny (lepowrona można było przez okno ogl?dać, choć było to w czerwcu), a Zb.Goczałkowicki mówi sam za siebie. Jeli KB lub jaki inny warszawiak (lub warszawianka ) ma jeszcze wolne miejsce w pojeĽdzie, to ja się piszę (chyba że mi na uczelni zaplanuj? ten weekend, w co raczej w?tpię).
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum