Diafora, techniki nakłaniania sa znacznie barzdiej dyskretne - ja też doskonale wiem, że ci?gła agitacja i powtarzanie w kółko tego smaego osi?ga skutek dokładnie przeciwstawny do zamierzonego. Ale z tego co wiem np. Staszek jest zainteresowany, co się dzieje w warszawskim wiatku ornitologicznym. Poza tym na pewno będzie juz wtedy 2 numer PTaków (wysyłalimy w pi?tek w biurze warszawskim OTOP), więc zamiast brzęczeć Ci nad uchem, pożyczę Ci interesuj?c? lekturę i sama zobaczysz, czy to Ci się podoba, czy nie.
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Poza tym Antek stosuje inn? troszke metodę, gdy kto mówi: "fajne to" lub co w tym stylu, to wylatuje z tekstem "gdyby był/a... w OTOPie to..." .
Ja pojade jeli nie będę miał spotkania do bierzmowania (rok temu prawie się na jedno spóĽniłem przez obóz sowiarski, wpadłem na nie obłocony do pasa, ale zd?żyłem ).
_________________ ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Skoro jestecie tacy sprytni, to dobrze po jakby miał kto buczeć nad uchem....
Mogę sobie poczytać, pozatym przyszłam na to forum za ptakami, wiec nie to ze jestem niechętna wstępowaniu gdzie, jestem jeszcze niepewna czy to mi odpowiada, czy temu chcę powięcać czas w organizacji.
_________________ N I E M A S P R A W I E D L I W O Ś C I
J E S T E M T Y L K O J A
ŚMIERĆ
Bycie członkiem OTOPu nie pożera wiele czasu... ot raz na rok idziesz na poczte i wpłacasz składke. Reszta (imprezy, obozy, zjazdy itp.) zależ? tylko od Ciebie. Poza tym dostajesz kwartalnik Ptaki, który o tychże imprezach Cię informuje.
W zwi?zku z tym co ostatnio się wyprawia na Farskim można by jak? lotn? załogę zmontować - paliwo poszło w dół więc takie kursy Goczałkowice - Farskie byłyby wskazane
Może trochę off-topic, alew trzecim numerze PTAKÓW (mam nadzieję , że do końca paĽdziernika wszyscy będ? go już mieli) będzie wietny artykuł Tetrao na temat rozpoznawania biegusa krzywodziobego!
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Ja pojade jeli nie będę miał spotkania do bierzmowania (rok temu prawie się na jedno spóĽniłem przez obóz sowiarski, wpadłem na nie obłocony do pasa, ale zd?żyłem ).
Prułem ile fabryka dała, ale po drodze stawalimy na obserwacje myszaków, gilów i puszczanie pod stołem głosu puszczyka z dyktafonu w McDonaldzie
Ale z tego co wiem np. Staszek jest zainteresowany, co się dzieje w warszawskim wiatku ornitologicznym
Zainteresowany to mało powiedziane. Staszek ma wielk? ochote wł?czyc się aktywnie w życie tego (wiatka ). Rzecz jasna na miare swoich skromnych możliwoci. Znaczy mam zamiar tam moj? wiedze poszerzać, bo z dzieleniem sie moj? własn? to chyba mógłby być kłopot. Dlatego s?dze, że w moim przypadku agitacja nie zajmie Ci zbyt wiele czasu
Ja już lekko skołowany jestem - jako w?tek nieco się zastał, do tego konkurencja w postaci II Zjazdu Forum Przyroda nie pi - co w końcu - będzie co na tych Goczałach
Bo te Goczały to nieuczciwe zagranie! Południowcy nie chc? ić na żadne kompromisy! Ty się Pawel zdeklaruj na II Zjazd lepiej Padły już konkretne miejsca i terminy (listopadowe więc nawet nie koliduje).
1) Powiedz mi więc kto prócz rodzynka-Ala przyjeżdża do nas na północ na jakie zjazdy, obozy, akcje, etc?
2) Ty do PL centralnej masz połowę odległoci jak ja na Goczały - ten argument nie przemawia?
A na poważnie - z chęci?, ale to strasznie daleko - za daleko żeby pojechać na jeden dzień. W okolice Łodzi/Warszawy dostaję się w 3-4h, ale w wasze okolice czas wydłuża się już do 8h w górę w jedn? stronę (sprawdzałam do Bytomia). To jest bardzo silny argument...
Troche zdziwiło mnie wypalenie z tym drugim zjazdem, bo własnie tym czyms miała być impreza na Goczałach! Pierwszy zjazd był na Mazurach czyli na skrajnej północy, to dlaczego u licha drugi nie może byc na południu? Tymbardziej że to ornitologicznie ciekawszy rejon (niż Masuria ).
Ja nie wiem czy nie będę sobie musaił przedłużyc sesji więc nic jeszcze nie kombinowałem z Ochabami, ale jutro zadzwonie i zapytam o szczegóły.
Musze jednak wstępnie wiedziec ile osób się decyduje. Na razie wstępnie zadeklarowały prybycie:
Anem
Teti
Aegitka
KB
amikosik?
Paweł
juvek
Staszek
Tony
forest
Diafi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum