Chyba wieczorem do knajpy O ile jeszcze podziczyć by się (technicznie) dało, dużo rozsądniej by było podzielić się na max 2 samochody/grupa - wtedy przeczesze się dużo większy teren i jak coś ciekawego się pojawi, to zawsze można dać znać reszcie A na cietrzewie zrobić grafik 1 autko dziennie
Dopisałam do listy znajdującej się na 2. stronie To taka poglądowa lista kogo będzie można spotkać. Zakwaterowanie trzeba przemyśleć. Ja na razie muszę się zająć Hiszpanami bo przełożyli termin wizyty i trochę zmienia mi to plany. Postaram się tak to rozegrać abyśmy się spotkali nad Biebrzą.
Kami, z poprzednich rozmów naszych rozumiałem, że bezproblemowo nagrywasz kwaterę Tobie znaną.
Jeśli tu są jakieś okoliczności wprowadzające niepewność, to jasno powiedz - wtedy kwaterę - dla kilku osób - nagram sam [bo sprawdziłem taką, która pomieści kilka osób, max. kilkanaście ale nie - kilkadziesiąt .
Kwatera, którą ja sprawdziłem jest na tyle atrakcyjna, że rezerwować ją trza już teraz - a i tak nie wiem., czy ktoś mnie nie uprzedził bo inni ptasiarze wcześniej ją odkryli, niż ja ....
Nie pasi mi spać pod namiotem pod mostem, mam swoje latka, jak wiesz
Właśnie wróciłem znad Biebrzy, pierwszy raz byłem w zimie. Całkiem sympatycznie. Widzieliśmy 6 łosi, 3 sarny, 4 cietrzewie (moja pierwsza obserwacja ), od groma kruków, myszaki (jednego podejrzewałem o włochatość), 7 gili, 8 kuropatw, dzięcioła czarnego. Bagno nie za bardzo zamarznięte (nie ma to jak woda w butach w styczniu ). Z uwagi na uprawianie sportów zimowych /sanki/ odkryłem też malowniczą górkę z kapliczką w Goniądzu z niezłym widokiem. Wilków ani puchacza niestety nie słyszeliśmy.
Aha! Będę w Goniądzu z Hiszpanami od 27 kwietnia do 4 maja. Wcześniej pokręcimy się po Białowieży. Prawdopodobnie będziemy jednak w innym domku, między Bartlowizną a mostem. Więc ten 12osobowy domek państwa Wróblewskich byłby wtedy wolny.
Cietrzewie na drzewie w Środkowym Basenie niedaleko rz. Ełk. Niestety szybko się zmyły. Natomiast łosie siedzą m.in w lasach sosnowych przy Carskiej Szosie, 4 przebiegły nam przed autem, a wczoraj o zmroku jeszcze 2 na drodze przed Dobarzem.
Jeśli lista jeszcze nie zamknięta, to ja, świeżutki jak marcowa rzerzucha forumowicz claviceps podnoszę wysoko rękę Znaczy się wstępnie, bo w mojej sytuacji planuję cokolwiek z wyprzedzeniem max 3 dniowym
_________________ Bart Smyk
"Na zielonej trawce
Pasły się pratchawce
Jeden mówi do drugiego:
Pożycz cewki Malpighiego"
Mam do doswiadczonych Biebrzniętych zasadnicze pytanie natury logistycznej.
Czy jest jakiś transport publiczny (autobusy, busy) kursujący Carską Drogą pomiędzy centrum parku (Osowiec, Goniądz) a takimi miejscami jak Dobarz, Gugny, Honczarowska Grobla?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum