FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Jedziemy PoBiebrzyć?
Autor Wiadomość
Kamil 
K.B.

Wysłany: 2008-06-11, 14:37   

Mrówek napisał/a:
Kamilu wycieczka szkolna to ogólnie nie najlepszy pomysł na obserwowanie, bo wszystko wypłoszą.
Lepszy rydz niż nic :] Jadę tak po prostu żeby zobaczyć Biebrzę,a może przy okazji coś zobaczę,wiem że z wycieczką nie wiadomo czego nie wypatrzę,ale zawsze może coś się trafi ;) A tak wogóle to mało osób będzie.

Mrówek 
Uwaga Blondynka

Wysłany: 2008-06-13, 20:26   

Czy we wrześniu jest sens jechać nad Biebrzę? Bo mnie ciągnie....

Namor 

Wysłany: 2008-06-13, 21:25   

Mrówek napisał/a:
Czy we wrześniu jest sens jechać nad Biebrzę? Bo mnie ciągnie....

Nad Biebrzę zawsze jest sens jechać - nawet w styczniu. Jak sie trochę porozglądasz to na pewno zobaczysz wiele ciekawych ptaków ... i nie tylko ptaków.

Kamil 
K.B.

Wysłany: 2008-06-18, 17:46   

No i wróciłem znad Biebrzy :) .Ogólnie jak dla mnie zbyt ciekawie nie było :roll: .Zwiedzaliśmy okolice Osowca:bór bagienny,trochę bagien,a najciekawsze to były forty (Tunel Śmierci :> ) Żadnych ptasich osobliwości nie było;widziałem jedynie remiza (zaupełnie niepłochliwy,siedizał kilka metrów od całej wycieczki i głośnej przewodniczki :] ) i słyszałem dziwonię oraz brzęczkę (same pospoliciaki :P ),za to botanicznie było lepiej - widziałem rosiczkę :-D (szkoda tylko że taka mizerna była :? ;) ) Jedna z przewodniczek rozmawiała z naszą pania o innych przewodnikach,jako dobrych przewodników (sorry za powtórzenia,ale jakoś inny wyraz mi tu nie pasuje ;) ) wymieniała same kobiety,wspomniała tylko o jednym mężczyźnie,ornitologu - o Michale Polakowskim :) (oczywiście pochwaliłem się pani że Go znam - przez Internet :] ,szkoda tylko żeśmy się tam z Nim nie spotkali )
Ogólnie po wycieczce doszedłem do wniosku,że jak dla mnie w tamtych okolicach nie ma żadnych atrakcji przyrodniczych (nad Pisą jest fajniej :] ) tamto miejsce dobre jest dla mieszczuchów-nieprzyrodników,którzy chcą zobaczyć kawałek bagien.Następny mój wyjazd nad Biebrzę będzie już na pewno w inne,ciekawsze miejsce :)

Odpowiedz do tematu