Jam znany z przywiązania do zagłębiowskiej ziemi ojczystej ale zlocik w Bieszczadach to nie lada gratka Jestem całym sercem za Podajcie jakieś terminy....
Już to widzę (syczek, cesarski, gadożer..... mhhhhh )
można dojechać - jeżeli jest sie Gościem Pan Tosi, primo
secundo - tam SĄ miejsca noclegowe w przyzwoitych warunkach i do tego pyyyyszne i tanie jedzenie
aha, to pewnie w tym jedynym domku tylko ile tam jest miejsc bo moze sie nas duza liczba zwalic jak masz tam kontakt to dowiedz sie szczegolow jezeli bylby to wrzesien, wczesny pazdziernik to mozna spokojnie kimac w namiotach i nasluchiwac
Pawelele napisał/a:
syczka,
Pawelele napisał/a:
Już to widzę (syczek, cesarski, gadożer..... mhhhhh )
sugeruje okolice tarnawy wyznej....jest hotelik i z buta moge zarezerwowac miejsce
antek derwich pokazalby nam bobry i rzut bereten na bukowe berdo, tarnice, rozsypaniec i halicz. poza tym mozna pojezdzic konno, zoorganizowac ognisko itp....
no i poza tym rezerwat sianki blisko
Rzadko się udzielam, ale mogę zaskoczyć Was takim regionem: Osinki k. Suwałk... Moja teściowa ma tam 30 ha hacjendę z ladnie wypasionym domem, terenem na namioty, bliskościa sklepów i baru oraz dobrym dojazdem...
Przy domu zarastajacy staw...
Z terenem graniczy jezioro, a w poblizu jeszcze dwa...
Teren mocno pagorkowaty...
Plamy lasów...
Słychać jelenie...
A co ja wam bedę gadał - trzeba przyjechać i zobaczyć...
Nie jestem takim madralą przyrodniczym jak Wy, dlatego w sprawie atrakcyjności pod tym wzgledem poprosiłbym o opinię forumową suwalszczankę - Justynę...
Ps. Przy okazji mogłbym Was wykorzystać do mini inwentaryzacji przyrodniczych (ornitologicznych, entomologicznych, itp)
W razie zainteresowania mogę zamieścić kilka fotek domu, terenu, okolicy...
Pozdrawiam...
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Krywe.
Organizacja zlotu tam byłaby bardzo ciekawa
miejsce super, ale zdaje sie ze tam nie mozna dojechac 4-kolkami (przynajmniej bez jakichs pozwolen ) i czesc forumowiczow bylaby chyba niezbyt zachwycona kilkukilometrowym marszem zrzeczami i zapewne duza iloscia napojow% no i trzeba by kimac w namiotach (ktore tez by trzeba przyniesc ze soba )
no z tego co pamiętam to, by dostać się do Krywego (jakoś najkrótszą drogą) to trzeba jeszcze San przebyć (wbród bo mostu daaawno nie ma) ....Jankesi po pas w górskiej rzece chciałbym to zobaczyć a w sąsiednim Twolylnem gawrował niedźwiedź i cały czas łatwo go tam spotkać
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
no dobra dość gaworzenia o bagnach, Helach, duperelach PRZEBIJAM! Miejsce Otryt, miejscowość Sękowiec, lokalizacja - dawny ośrodek wypoczynkowy LP - klimatyczne drewniane domki z noclegiem na materacach za 5 zł, do tego łaźnie są z prysznicami, kilka sklepów nieźle zaopatrzonych, bardzo miła (i atrakcyjna!! ) pani leśniczyna, a dookoła totalna głusza, turystów ciężko uświadczyć nawet w sezonie, za to dopisują wilki, niedźwiedzie, ptactwo wszelakie no i eskulapów pełno (tyle że w październiku to już na nie za późno )
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Ostatnio zmieniony przez green power 2007-06-29, 12:18, w całości zmieniany 4 razy
Mylicie się... jeżeli teraz się sprowadzam na południe to tym bardziej optuję za północą
Podejrzewam, że się pociągów boicie bo wam już w Świętokrzyskim ciśnienie za wysokie oddychać nie pozwala
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum