Ssaki: nietoperze (nie pytajcie jakie), jenoty, norki amerykańskie i wszelkie inne łasicowate, jelenie, mnóstwo licznych kozłów
Ptaki: spora kolonia żurawi w Czerwonym Bagnie, błotniaki stawowe, kilka gniazd bielików w zasięgu paru kilometrów, doć często orlik krzykliwy i rybołów, mnóstwo dzierzb, kowaliki, czaple białe i pewnie mnóstwo innych rzadkich, które dopiero uczę się rozpoznawać.
Żeby to zobaczyć nie trzeba wiele szukać, nawet nie trzeba jechać do Parku Krajobrazowego, wystarczy rezerwat lub obszar chronionego krajobrazu.W Strzyżowsko-Sędziszowskim Obszarze chronionego krajobrazu można zobaczyć większoć z tych gatunków.Nie mówie o tym żeby zachęcać do robienia tam zjazdu, ani depropagować Parki Narodowe czy Krajobrazowe, tylko po to żeby mieć wiadmoć że nie trzeba wybierać się w Bieszczady czy na Mazury żeby co zobaczyć. Ja raczej nie podchodze tak, a jade w Bieszczady, ile tam ptaków , to jest pójcie na łatwizne, dla mnie radoć jest jak u mnie wyszukam cietrzewia, orzechówke, puchacza, puszczyka uralskiego, orlika grubodziobego, siniaka bo to wszystko można u mnie spotkać, jenoty również już się tu pojawiły.
A ja co złyszałem o jakims ważnym zebraniu w Siedlcach 17 kwietnia
Oj, chyba nie aż tak mocno ważne
Poza tym informuje ze od 14 do 17 maja w Urwitałcie beda przebywali (nie z własnej woli magistranci Zakładu Ekologii. Tak wiec raczej nie planujcie spotkania w tym terminie.
No więc oficjalne potwierdzenie co do dostępnoci miejsc będę miał w poniedziałek ale już można potwierdzić, że spotkanie odbędzie w dniach 1-3 maja.
Ja pewnie zostanę parę dni dłużej, Was też zachęcam.
Ceny itd. w poniedziałek.
Proszę o deklarowanie, na ile procent jestecie pewni, że będziecie mogli przyjechać. Wyliczymy wartoć oczekiwan? 8) i zarezerwujemy miejsca.
Jeżeli kto potrzebuje czego dowiedzieć się ode mnie pilnie to proszę dzwonić n 0600 043 024 bo raczej nie będę miał dostępu do sieci do poniedziału wieczorem lub nawet wtorku rano.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum