eee, chyba nie będzie tak źle co prawda przedwczoraj podobno był ostatni dzień letniej pogody, ale... będzie chłodno, ok 10 st, ale choć się nie przegrzejemy
No w rzeczy samej nie ma być tak źle z tą pogodą. Troszkę się uspokoiłem...
Tukej gdybyś potrzebował dokładniejszych instrukcji pisz na priva Jeśli macie wodery to zabierzcie proszę - jest za zimno na moczenie nóżek. Proponuję też zabrać termosy z czymś rozgrzewającym, wspomniane już pojemniki na grzyby które mogą się na wyspach przydarzyć. Przemyślimy jak zrobić z kursami na wyspy w zależności od ilości osób... myślę, że optymalnie byłoby żeby jednak zawsze ktoś został na cyplu z całym tym taborem i patrzył w niebo.... przedyskutujemy to w terenie już. Start ok.7-8. Jutro potwierdzenie około 16, ale myślę że się uda
Tak doszło - mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości
Niniejszym informuje, że jutrzejsze manewry się odbędą. Prognoza na ICM mówi o braku opadów ale o zachmurzeniu i temperaturze odczuwalnej +4
Proponuję zbiórkę przy nowych domach na końcu Kryniczej w granicach 7:30. Przypominam o ciepłych ciuchach, Ci co nie mają gumowców jakieś buty na zmianę niech wezmą + żarcie i ciepłe piciu. Nie wiem jak reszta ale ja przy takiej temperaturze o piwku raczej nie marzę...
Tak więc zapewniam tylko transport pontonem na i z wysp...
Napiszcie mi jeszcze proszę tylko tutaj kto będzie cobym wiedział na co się przygotować
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Dzięki za info Pawelele ;)
nie jestem w stanie oszacować jak długo mi zejdzie na samą podróż ale wybędę odpowiednio wcześnie by stawić się na miejscu o czasie.
Do jutra
Chłopaki pozostaje mi podziękować za udział w akcji dzielnej ekipie (pulsatilla1214, Syriusz & Tukej). Szczególny dla tego ostatniego, który przybył do nas na rowerze (jak Ci się Paweł o 5.30 z domu wyjechać chciało... szacunek ).
Miejmy nadzieję, że mewki docenią nasze wysiłki i w 2009 przekroczą 10 par lęgowych
Podróż powrotna minęła przyjemnie. Jechałem w sumie dłużej - 2,5 h ale dlatego, że się nie spieszyłem i robiłem sobie przystanki Ta droga którą mi zapodaliście chyba rzeczywiście lepsza ale były strome podjaździki, oj były
Dziękuję panowie za bardzo mile spędzony dzionek
P.S. ewentualną następną razą postaram się dużo lepiej przygotować pod względem sprzętowym cobym już nie przysparzał podobnych problemów
Ledwo mięśnie odpoczęły po ostatnim pospolitym ruszeniu, a tutaj zanosi się na kolejne...
Narazie to tylko sondowanie tematu ale chciałbym jeszcze raz zaatakować KW - tym razem w celu umocnienia wysepki rybitw. Jak tak dalej pójdzie to wiosną może być za późno na jakiekolwiek próby i dobra miejscówka dla rybitw przestanie istnieć. Stąd pytam się kto powiedzmy w najbliższy weekend byłby skłonny przybyć nad zbiornik nieco pomóc?? Zakładam, że pogoda będzie lepsza i ptaki wynagrodzą trud....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum