FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Do pracy Zagłębiacy i Ślązacy!
Autor Wiadomość
Pawelele 

Wysłany: 2008-09-12, 12:25   

Kurka - narazie to prognozy ale ICM na niedziele podaje opady :/

No ale poczekamy...

Tukej ja wezmę ze 2 siekiery :) Ale jak coś to weź jeśli takową posiadasz. A co do miejsca to najlepiej podjechać od strony Podbagienka (ul.Kryniczna)

pulsatilla1214 

Wysłany: 2008-09-12, 13:04   

eee, chyba nie będzie tak źle ;) co prawda przedwczoraj podobno był ostatni dzień letniej pogody, ale... ;) będzie chłodno, ok 10 st, ale choć się nie przegrzejemy

klik na meteorogramy, a potem klik na Katowice :cool: :

prognoza

deszcz zapowiadają, ale dopiero na popołudnie poniedziałkowe :oki:

Pawelele 

Wysłany: 2008-09-12, 20:00   

No w rzeczy samej nie ma być tak źle z tą pogodą. Troszkę się uspokoiłem...

Tukej gdybyś potrzebował dokładniejszych instrukcji pisz na priva :idea: Jeśli macie wodery to zabierzcie proszę - jest za zimno na moczenie nóżek. Proponuję też zabrać termosy z czymś rozgrzewającym, wspomniane już pojemniki na grzyby które mogą się na wyspach przydarzyć. Przemyślimy jak zrobić z kursami na wyspy w zależności od ilości osób... myślę, że optymalnie byłoby żeby jednak zawsze ktoś został na cyplu z całym tym taborem i patrzył w niebo.... przedyskutujemy to w terenie już. Start ok.7-8. Jutro potwierdzenie około 16, ale myślę że się uda :tup:

Tukej 

Wysłany: 2008-09-13, 15:12   

Pawelele, wysłałem pytanka na priv
Mam nadzieję, że doszło bo coś miałem problemy :/
Pozdrawiam

Pawelele 

Wysłany: 2008-09-13, 15:46   

Tak doszło - mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości :]

Niniejszym informuje, że jutrzejsze manewry się odbędą. Prognoza na ICM mówi o braku opadów ale o zachmurzeniu i temperaturze odczuwalnej +4 :tup:
Proponuję zbiórkę przy nowych domach na końcu Kryniczej w granicach 7:30. Przypominam o ciepłych ciuchach, Ci co nie mają gumowców jakieś buty na zmianę niech wezmą + żarcie i ciepłe piciu. Nie wiem jak reszta ale ja przy takiej temperaturze o piwku raczej nie marzę...
Tak więc zapewniam tylko transport pontonem na i z wysp...
Napiszcie mi jeszcze proszę tylko tutaj kto będzie cobym wiedział na co się przygotować ;)

Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

pulsatilla1214 

Wysłany: 2008-09-13, 16:23   

Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

Tukej 

Wysłany: 2008-09-13, 16:47   

Dzięki za info Pawelele ;)
nie jestem w stanie oszacować jak długo mi zejdzie na samą podróż ale wybędę odpowiednio wcześnie by stawić się na miejscu o czasie.
Do jutra ;)

Syriusz 
Damian Kurlej

Wysłany: 2008-09-13, 19:33   

Oczywiście też sie stawie :tup:

Pawelele 

Wysłany: 2008-09-13, 21:08   

Z Piekar pojedziesz ok.30 minut. Jutro z tego co wiem będziemy walczyć w czwórkę. Pozostali z doskoku jeno...

Tukej 

Wysłany: 2008-09-13, 21:10   

hyhy... ino że ja na kole, to znaczy rowerem się kopsnę i kilka ostrych podjazdów mię czeka :tup:

kaczyk717 
jeziorolub :D

Wysłany: 2008-09-14, 09:40   

musze zobaczyc co tam jest zakryte ja niestety sie nie stawie ze wzgledu na zdrowie :sad: przykro mi :/

Pawelele 

Wysłany: 2008-09-14, 19:02   

Chłopaki pozostaje mi podziękować za udział w akcji dzielnej ekipie (pulsatilla1214, Syriusz & Tukej). Szczególny :res: dla tego ostatniego, który przybył do nas na rowerze (jak Ci się Paweł o 5.30 z domu wyjechać chciało... szacunek :oki: ).

Miejmy nadzieję, że mewki docenią nasze wysiłki i w 2009 przekroczą 10 par lęgowych :tup:

Tukej 

Wysłany: 2008-09-14, 20:26   

Podróż powrotna minęła przyjemnie. Jechałem w sumie dłużej - 2,5 h ale dlatego, że się nie spieszyłem i robiłem sobie przystanki ;) Ta droga którą mi zapodaliście chyba rzeczywiście lepsza ale były strome podjaździki, oj były :-D

Dziękuję panowie za bardzo mile spędzony dzionek :)

P.S. ewentualną następną razą postaram się dużo lepiej przygotować pod względem sprzętowym cobym już nie przysparzał podobnych problemów ;)

Pawelele 

Wysłany: 2008-09-15, 07:41   

Tukej napisał/a:
ewentualną następną razą postaram się dużo lepiej przygotować pod względem sprzętowym cobym już nie przysparzał podobnych problemów

Jakich problemów - kładłeś tą minisiekierką drzewa aż miło :oki: :res:

Pawelele 

Wysłany: 2008-09-23, 20:26   

Ledwo mięśnie odpoczęły po ostatnim pospolitym ruszeniu, a tutaj zanosi się na kolejne...
Narazie to tylko sondowanie tematu ale chciałbym jeszcze raz zaatakować KW - tym razem w celu umocnienia wysepki rybitw. Jak tak dalej pójdzie to wiosną może być za późno na jakiekolwiek próby i dobra miejscówka dla rybitw przestanie istnieć. Stąd pytam się kto powiedzmy w najbliższy weekend byłby skłonny przybyć nad zbiornik nieco pomóc?? Zakładam, że pogoda będzie lepsza i ptaki wynagrodzą trud....

Odpowiedz do tematu