a najsmieszniejsze, że te póxniejsze mocowałem na grubych, długich sznurach, cięzko siekierą nawet taki ruszyć (mam tępą po kuciu ścian) i dlatego w dwóch przypadkach łatwiejsze okazało się rozwiązanie węzłów mocujących. ciekawie wyglada taki sznur wystający z lodu, hihihihi
Zimowe liczenie za pasem, więc trzeba nam się tu jakoś zorganizować aby wszystko ładnie porachować
Skoro liczymy w terminie 12-20.01 to mamy do dyspozycji 8 dzionków. A co jest do zrobienia?
a) Czarna Przemsza - pewnie na 3 odcinki: Przeczyce-Wojkowice, Wojkowice-Będzin, Będzin-ujście Brynicy; zastanawiam się czy nie dorobić jeszcze kawałka do ujścia Białej Przemszy
b) Bobrek
c) zbiorniki - to na jeden dzień bo za wiele roboty nie ma - kwestia samochodu i machamy p1, p2, p3, KW, Przeczyce, Sulików, osadnik Huty Bankowej
d) Rakówka
e) ciek od p3 do Przemszy
f) Trzebyczka
g) opcjonalnie Biała Przemsza
I tak c i e można machnąć jednego dnia, b i d (na upartego jeszcze f po drodze) też 1 dnia, a to na 3-4 dzionki...
jak starczy czasu i sił to jeszcze punkt g
Może jeszcze jakieś miejscówki pominąłem to pomóżcie. Co uważacie o takim czasowym rozkładzie kontroli?
Brynice chyba deklarował się zrobić.... ten kto zawsze
Hubertusy 22.12 stały skute lodem. Nie wiem jak osadnik bo zerknąłem tylko z nasypu w poszukiwaniu łabędzi do łapania.
natomiast na Stawikach jest jedno oparzelisko z ok 60 łyskami i 21 łabędziami do odczytywania których nieśmiało zachęcam (oczywiście bez konkretnego powodu )
My z Karoliną liczymy w sobotę niezamarzające stawiki i osadniki Miechowic, Biskupic i Karbia.
Bez 30 kokoszek nie wracam
dzień 1 - p1, p2, p3, KW, Przeczyce, Sulików, osadnik Huty Bankowej, ciek od p3 do Przemszy
dzień 2 - Rakówka, Bobrek może jakieś inne cieki w tamtej okolicy
dzień 3 - Czarna Przemsza odc. Przeczyce-Wojkowice
dzień 4 - Czarna Przemsza odc. Wojkowice-Będzin
dzień 5 - Czarna Przemsza odc. Będzin-ujście Brynicy
dzień 6 - Czarna Przemsza od ujścia Brynicy do ujścia Białej Przemszy i dalej Białą Przemszą w górę rzeki do Sławkowa
dzień 7 - Biała Przemsza odc. Sławków - Okradzionów
wiem, że np sosnowiecki odcinek Przemszy bierze Adam, co do reszty to trzeba się jakoś dogadać kto, kiedy i ile ma czasu.
czekam na jakieś sugestie, opinie, wnioski, pogróżki etc
chyba tylko administracyjnie bo ornitologicznie stawiki są śląskie Eta zachodni brzeg Brynicy wszak
Pawelele napisał/a:
8 dni liczenia - zrobiłbyś coś więcej
Te kolego, terażeś taki mądry? Ty przed magisterką też nosa z domu nie wyściubiałeś całemi dniami
Ludzie się uczą, pracują tylko łikędy w gre wchodzą...
W tamtym roku, kiedy czasu było co nie miara liczyłem niemal 6 dni z rzędu
Laba mi się w tym roku należy (tymbardziej że większośc rzeczy zamarznięta )
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
zimowe liczenia......................
no dobra
Brynica-jo- po raz 11.......nuda, te same kury w tych samych miejscach, liczba miedzy 99 a 101............nudne to juz trocha...
Bytomka odcinek lod Biskupic do Gliwic ujscia do Klodnicy, jak na razie tylko 3 ludzi ten odcinek przezylo, reszta zginel zie dajac znaku zycia
Kochłówka-jeden z najbardziej niedoceniacych ciekow na tym globie, szacunke, to 30 kur, 8 wodnikow, 1 swierg łąkowy, 3 perkozki, i zimorodek
Rawa zrobi Kokosz z kims tam, wiecie z kim, i i Bytomka tyz zrobia....
chyba tylko administracyjnie bo ornitologicznie stawiki są śląskie Eta zachodni brzeg Brynicy wszak
No dobra niech Ci będzie
Ale dalej się nie zgadzam bo na zimowym liczeniu czesałem równo
bladii77 napisał/a:
Brynica-jo- po raz 11.......nuda, te same kury w tych samych miejscach, liczba miedzy 99 a 101............nudne to juz trocha...
Się synki marudne zrobiliście My tu w Zagłębiu byśmy chcieli do 100 kur dobić (sam jestem ciekaw czy nam się uda), a Ty na jednej tylko Brynicy masz sete....
A na Bobrek przyjeżdżasz? Bo wabik będzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum