FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Do pracy Zagłębiacy i Ślązacy!
Autor Wiadomość
pulsatilla1214 

Wysłany: 2008-11-07, 20:46   

a ja wolałbym w niedzielę (9.IX), jesli jutro to gdzieś góra do 10-11, muszę być póxniej w Katowicach.

To jak tam, Damian, Paweł :> ?

Pawelele 

Wysłany: 2008-11-07, 22:04   

Ja niestety nie daję rady jutro. Może w niedziele ale to też palcem na wodzie....

pulsatilla1214 

Wysłany: 2008-11-07, 22:59   

zapowiedziana fotorelacja z poślizgiem ;)

cel: walka z sukcesją o mewy czarnogłowe
miejsce: wyspy na Pogorii IV/Kuźnicy Warężyńskiej
czas: 14.IX.2008
aktorzy dramatu: Paweł w roli Pierwszego Okrętmistrza Morza Zagłebiowskiego, Paweł from Piekary w roli Kolarskich Brygad Siekierowo-Pościgowych, Damian w roli skromnego, acz wiernego giermka, oraz ja, w roli Robinsona Cruzoe ;)

pontonem w krainę ciemności:

Łojciec Założyciel alias Król Siewierski Pawelele alias ekonom - władca siekier i lornetek:

Paweł, Damian i ja ;) :

Tak oto Król Siewierski wraz z przyboczną strażą dąbrowską w postaci niezastąpionego halabardnika wysiadują przyszłoroczne skarpowe brzegówki ... ;)

ponieważ siekierym nie miał, jeno piłę marną żelazem szczerbatą, cętkowaną rdzą, pokrętnie wygiętą, przeto zostałżem ukaran zesłaniem na Wyspę Zauszników, by wsłuchiwać się w pierwotny rytm fal, rozmywających wysepkę pod stopami memi :-P

niebo spowiła ciemność tajemnicza, całunem czerni oczu zamykając powieki, a w szmerze fal coraz cichszym echem odbijały się od brzegów wysp oddalające się, rytmiczne uderzenia wioseł...

Ostatnio zmieniony przez pulsatilla1214 2008-11-07, 23:07, w całości zmieniany 1 raz  

Pawelele 

Wysłany: 2008-11-07, 23:06   

Na szczęście łaskawość ma wielka i po niespełna 5 minutach zostałeś przywrócony do świata żywych z padołu zausznikowej wyspy ;)

A tak serio to fajne ujęcia :oki:
Syriusz to wręcz pokochał tę siekierę - na wszystkich fotkach pozuje z nią jak z jakąś białogłową ;)

pulsatilla1214 

Wysłany: 2008-11-07, 23:20   

...Damian zwłaszcza na drugim zdjęciu - z niewidzącym wzrokiem zatopionym w myślach dalekich, nieznacznym uśmiechem i siekierą przekładaną z ręki do ręki, jakby w głowie kłębiły się niecne pomysły:" Taaaak.... ciachnę tu, potem jeszcze tam, a na końcu, gdy zabraknie drzew... :> :twisted: "

Cytat:
A tak serio to fajne ujęcia :oki:

i ja dziękuję - Tobie też jednak wszystko udało się odpowiednio ustawić :oki:

Cytat:
po niespełna 5 minutach

a to nie było po długich godzinach :-P ? coś słyszałem o dodatkowym rejsie na Wyspę Rybitw, nim został obrany kurs na docelową Wysepkę Łabędzicy :cool:

Pawelele 

Wysłany: 2008-11-07, 23:37   

pulsatilla1214 napisał/a:
a to nie było po długich godzinach :-P ?

No dobra - maksymalnie kwadrans wygnania Ci zaserwowałem ;)

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2008-11-07, 23:52   

pulsatilla1214, masz dryg chłopie :res: , stawię się za Tobą u Mości Pawelela coby Cię zagłębiowskim bardem mianował :cool:

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Pawelele 

Wysłany: 2008-11-07, 23:57   

krotom napisał/a:
coby Cię zagłębiowskim bardem mianował

Ależ tu nie ma co mianować - za dawien dawna, kiedy to postać ta pojawiła się na forum było wiadomo, przynajmniej wśród plemion południowców, iż pulsat to bard/gawędziarz/kronikarz pierwszej próby :oki:
Coby nie offtopować w 100% nadmienię, iż w związku z powyższymi postami odnośnie akcji sprzątania ustalamy akcję na niedzielę z rańca :idea: Jutro stać mnie tylko na skok na chwilkę czesania k.Marianek ok.10....

Pawelele 

Wysłany: 2008-11-08, 08:46   

No to o której jutro i gdzie startujemy?? Gdzieś na zatoce o 7? Co z workami - ma ktoś więcej na stanie czy każdy bierze jakieś reklamówki co ma pod ręką??

kaczyk717 
jeziorolub :D

Wysłany: 2008-11-08, 09:21   

dzisiaj miałem byc na KW ale zaspałem i pogoda ni w ząb ni w oko , a jeżeli jutro przyjade (moze z Todusem) to po 8-9 chyba ze nas ktos sprzatnie z Dąbrowy ,Będzina lub innego miasta

pulsatilla1214 

Wysłany: 2008-11-08, 10:59   

Nie wiem, czy na 7-mą wszyscy chętni wstaną... ;) Ale jak dla mnie to nie problem - i tak będący później znajdą lornetkami ranne ptaszki :cool:

Ostatnio opatentowałem następujący sposób - worek po ziemniakach w stary plecak ze stelażem. Poszukam, jeszcze jakieś podobne worki powinny znaleźć się :oki:

Pawelele 

Wysłany: 2008-11-08, 20:23   

Dobra ja będę na zatoce w granicach 7. Następnie ruszę w kierunku cypla i tam spodziewam się pierwszych działań.... W razie czego do kontaktu większość z zainteresowanych (czyt. wszyscy :cool: ) mają do mnie nr telefonu. Planowany czas zakończenia działań z mojej strony to ok.12.

pulsatilla1214 

Wysłany: 2008-11-08, 21:09   

ok, na 7-mą będę od Krynicznej, stąd kamienie, potem marsz w rejon zrzutu koło Łabędziej Wysepki ;)

Syriusz 
Damian Kurlej

Wysłany: 2008-11-08, 21:39   

Też postaram się dotrzeć o tej porze, jakby co to dołacze do Was troszke później ;)

kaczyk717 
jeziorolub :D

Wysłany: 2008-11-09, 07:51   

Niestety wyjazd na KW znow nie wypalil :evil: :evil: :dobani: z powodow czasowych (mało autobusow) ale jutro postaram sie przyjechac :oki:

Odpowiedz do tematu