Hej,
a ja byłem ostatnio w Rumunii, penetrowałem Deltę Dunaju i sam Dunaj pod kątem kormoranów. Na własną rękę wyprawa nie do powtórzenia - ale fotki polecam http://www.kuling.org.pl/fotonotes/index.html
i trzeba kliknąc na Rumunię
Pozdrawiam
Szymon
28 kolonii, na oko ok. 15.000 par. Miejscowi twierdzą, że powinno być ok. 20.000 więc prawda pewnie leży pośrodku
Taka fajna delta a kormoranów tylko 2x więcej niż na Mierzei Wiślanej
Pozdrawiam
Szymon
[ Komentarz dodany przez: Rey: 2007-07-07, 15:09 ]
Dzięki
Jak najbardziej mozna i tylko łódką. Wystarczy tylko mieć $$$ i dużo wolnego czasu.
Właściwie to już na wschód od Tulczy zaczyna się ptasi raj. Najpierw są tereny wyższe i suche dużą ilością kraskowo-żołnowych skarp a dopiero potem zaczynają się rozlewiska z ptactem wodnym
Zamek Drakuli to taki punkt turystyczny jak Pieskowa Skała. Zamek nie ma nic wspólnego ani z historycznym Vladem Palownikiem, ani z tym książkowym wampirem. Ale do Delty Dunaju to warto pojechać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum