Ostatnio koleżanka, wybieraj?ca się do Białowieży zadała mi pytanie, jakie miejsca s? tam najciekawsze, jakie szlaki warto przejc, w jaki sposób można wejć do rezerwtu cisłego (legalnie, czyli gdzie załatwić przewonika itp). Ponieważ ja nie za bardzo znam ten rejon, może kto podpowie, gdzie tam warto . Podobno jad? na 2 dni w niedzielę. A więc temat aktualny przez dwa dni..
My z Martoch? bylimy w ostatni poniedziałek i napewno spodoba jej się w rezerwacie pokazowym, wjazd ze zniżk? 3zety + opłata za fotografowanie (ale aparat można skitrać do plecaka przy wejciu ) do tego warto pójć do muzeum przyrodniczego (ostatnie wejcie około 16). A szlaki to samemu trzeba wybrać. Lepiej wzi?ć buty trekingowe bo teraz jest błotko A tak poza tym ENJOY
_________________ Tatko od 12 sierpnia, mąż od 7 czerwca
Konstruktywny krytyk
Na granicy regionów LUB, MAZ, PDL.
Ja byłem w lipcu, w Białowieży i główn? rzecz? jak?chciałem zobacvzeć byl rezerwat cisły i byłem tam.Tak? wycieczke można "zamówić" w muzeum przyrodniczym obok kasy.Dokładniej ja poszedłem, na wycieczke ptasi?, bo takow? mozna było zorganizować.Miałem do wyboru godz.6.00 i 14.00 .Wybralem t? pierwsz? i tuż przy muzeum od rana czekał na mnie przewodnik.Zapłaciłem,104zł(nie pamiętam dokładnie ile, ale pamiętam dokładnie, ze stracilem wszystkie swe osczędnoci ).Ale warto było, przewodnik ciekawie opowiadał i też wiele widziałem.
Miałem do wyboru godz.6.00 i 14.00 .Wybralem t? pierwsz?
No i racja. My bylimy na Żebrach Żubra i o tej godzinie to pustki były, tylko pare sikorek się odzywało A może dlatego bo była pogoda troszeczkę pod psem
_________________ Tatko od 12 sierpnia, mąż od 7 czerwca
Konstruktywny krytyk
Na granicy regionów LUB, MAZ, PDL.
Kiedrzu 104 zł. od osoby?A jakie ptaki tam ujrzałe?
Ja bylem, na tej wyprawie i moja mama i zapłacilismy razem 104 zł.(napewno 100 była ).
A widzialem, min:dzięcioła zielonosiwego, pokl?skwe, myszaka,strzyzyka.t o ciekawsze, reszta to były mikrusy.Za to wiele ptaków można było usłyszeć np: dzięcioł redni, czy tez krętogłów.Przewodnik opowiadał ciekawie, więc warto było pójć mi się podobało.
Wycieczka zaczeła się od 6.00 rano i jak już wróciłem z niej to była już 10.00, więc trwała 3 godz.Wycieczka nie jest , aż tak nastawiona, przewodnik opowiada o powstaniu PN, o przeszłoci tego miejsca , o typach ekosystemu, będ?cych w BPN.Można się dodzwonić, lecz nie znam numeru telefonu, lecz w celu udania się na taka wycieczke zalecałbym, udanie się do muzeum i załatwieniu szczegółów.
[ Dodano: 2005-08-14, 20:28 ]
Małe sprostowanie :90 zł. kosztowalo wynajęcia przewodnika, reszta to było wejcie do PN.
Ja bylem, na tej wyprawie i moja mama i zapłacilismy razem 104 zł.(napewno 100 była ).
No prosze, a rednia składka w NGOsach to ok 15-20 zł/rok, a taki Grzegorzb chce aby te NGOsy rozwi?zały skutecznie wszystkie jego problemy z ochrona przyrody i jeszcze sie dziwi że kto od kogos czego wymaga i czasami głupie pytania zadaje...
Byłem w lipcu, warto się tam przejechać. Mielimy nawet okazję trzymać w ręku małe wilczki i głaskać pisklę myszołowa. Jest dużo ciekawych zwierzaków, chodzisz wród danieli, łazi tam bocian czarny, kormoran i żuraw, reszta raczej w klatkach ale jest fajnie. Byłem też 2 tyg. temu na "safari " koło Gołdapi, tam jeĽdzi sie terenówk? wród 700 danieli i jeleni, karmi się też dziki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum