Wysłany: 2007-04-18, 11:50 PUSZCZA NIEPOŁOMICKA i Okolice
PUSZCZA NIEPOŁOMICKA i Okolice
Wszystko o PUSZCZY NIEPOŁOMICKIEJ i okolicach
Czy ktoś chodzi na "Ptaki" do Puszczy Niepołomickiej? W które miejsca?
Jakie ciekawe Gat. zwierząt tam widzieliście?
A może znacie ciekawe miejsca w Okolicach Puszczy?
Idąc z Kłaja od Kościoła w stronę Raby (idziemy drogą za zakładami Przetwórstwa tworzyw sztucznych i za oczyszczalnią [100m od cmentarza]- przechodzimy przez "śmierdzące, płynące coś" - tym sposobem jesteśmy na polach [spore ilości czajek] jakieś 300 m dalej są wyrobiska/stawy [ostatnio 16.04.2007 było tam kilka szt Czapli )
warto tam połazić - bo chyba właśnie tamtędy będzie "szła" autostrada za jakiś czas
PS: co do szlaów turystycznych w lesie - są w tragicznym stanie - Np jest szlak czerwony na tzw "Błota" dotarcie tam to istny wyczyn.
http://klaj.pl/szl.html
kamil kowalski, a jak to For zobaczy to juz wogole bedziesz miec przewalone
Poza tym czesc srodowiska leśniczego tutaj ma tam niemal regularne ćwiczenia terenowe i ogólnie
Wiec spokojnie, paszcza jest nadzorowana
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping"
Pełek, Yhyhyh LO w Krakowie - teraz 1 rok na Informatyce.
W Kłaju mieszkam od 6 lat a ludzi znam tylko z widzenia, większość tych co przychodzą do mnie do sklepu ( Reklama - "Trafika" Kłaj) (Może Je znam ale tylko z Widzenia) - Generalnie nie znam Nikogo - Albo siedzę w KRK albo jestem w Pracy albo Siedze w Puszczy więc czasu nie ma na poznawani ludzi
Więcej Ludu znam właśnie z Zabierzowa Bocheńskiego i z Woli Batorskiej
I oczywiście z KRK - Prądnik Czerwony, Oświecenia, Ruczaj, Wzgórza Krzesławickie (wszędzie tam mieszkałem)
zrobiłem siatkę dla łatwiejszego oznaczania miejsc
(Może się Wam Ta Mapka Przyda - Jak będziecie robić jakiś wypad to wystarczy podać NR kwadratu w którym najprawdopodobniej będziecie "robić" obserwacje)
To fajne Miejsce do Obserwacji Dzików i Saren to U/39 (na tej mapie)
Jest tam małe bagienko (sadzawka ma może 4m x 4m) Dziki mają się gdzie "taplać"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum