Logan, mapka- http://www.forum.woliera....mickiej_937.jpg okolice obszaru R-43 -"bagna" -ludzie w okolicy nazywają tamte miejsca "Błota"
Żurawie to nad starorzeczem ostatnio widziałem - leciały w stronę puszczy.
bylem w puszczy w obszarach N,Ń 42,43 (patrząc na mape zalinkowaną przez Kamila Kowalskiego), jest tam ambona na brzozie, ładny teren ale nie widzialem zadnych kopytnych.
Jechałem tez droga zaczynającą sie na 28 SŚ i dojechałem na odległośc Jj widząc tylko 2 mlode lisy ktore przebiegły drogę.
Lasy tam są raczej iglaste i wydaje mi sie ze ciezko w tym rejonie o sarny,jelenie ale moge sie mylic.
Wyjechałem z puszczy przy stawach w Zabierzowie Bochelenskim.
Czy lasy między Ispiną a Chobotem są bardziej przyjazne dla zwierząt kopytnych ??
Warto sie tam wybrac ? jesli tak to gdzie dokladnie ??
27 lipca wybralem sie z Krotomem wabic sowy do Niepolomickiej co zaowocowało kilkoma mlodymi puszczykami w samym sercu puszczy... mlode puszczyki to istni samobójcy
niestety pogoda na urala nie dopisala i nic nam sie nie odzywalo
Admin Krotom zaliczył chatke kopulatke - a spalismy w lisciach debu jak popielice poniewaz nie wzielismy spiworow - Krotom wprowadzil sie w stan hibernacji
Eeeee Wilgi U mnie siedzą na drzewie kolo domu i drą paszczę niemożebnie dzień w dzień,jest też Kraska gdziesić ale ta to przefrunie cichutko i gdzieś znika na dzien dwa i potem znowu przeleci musze sie lepiej przyglądac co fruwa a nie tylko w "zielsku" z głową siedzieć Jakby śie ktoś chciał kolo Pińczowa trochę podziczyć to niech pisze Ja teraz biorę na tapetę wąwozy koło Kołkowa jakbym przez 2-3 dni nie dawał znaku życia to znaczy żem tam padł z wycieńczenia
Ptyś: Ja z chęcią na kserotermy ruszę, ale z tym trzeba poczekać gdyż sprowadzam się do Krakowa dopiero w październiku
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Obawiam sie że w październiku to na kserotermach nie będzie juz zbyt wiele do obejrzenia,ale pomyśle intensywniej to może coś mi do dyńki wpadnie Ale w przyszlym roku to wiosną do mnie atakujcie a tak na wabia :
[ Komentarz dodany przez: for: 2007-07-31, 12:52 ] moi drodzy temat jest o Puszczy Niepołomickiej więc proszę o innych wypadach na kserotermy pisac w innym poście
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum