Wysłany: 2008-03-25, 10:01 Park Narodowy Ujście Warty
Hej, wybieram sie ze znajomymi do pn ujscie warty, poniewaz nigdy tam nie bylismy chce zapytac czy ktos moze polecic jakies dobre i tanie miejsca na nocleg (kwatery, schroniska) oraz gdzie najlepiej udac sie na ptaki (nie bedziemy sie poruszac samochodem, wylacznie pkp/pks), z gory dzieki za odp.
Wspaniałe miejsce do obserwacji ptaków to "Ptasi szlak" - betonowa ścieżka wiodąca przez legowiska ptaków zaraz przy Warcie. Podaję Ci kilka linków pięknie opisujących to urocze miejsce.
Ja tam jechałam rowerkiem, który wypożyczyłam ze stacji terenowej Klubu Przyrodników w Owczarach i tam też nocowałam. Byłam tam z grupą znajomych i byliśmy bardzo zadowoleni z warunków mieszkaniowych. Mogą tam stacjonować zarówno grupy związane z organizacjami przyrodniczymi, jak i indywidualni goście. Cennik znajdziesz na stronce.
Warto przy okazji wybrać się na murawy kserotermiczne-zwłaszcza w czerwcu, w pełni kwitnienia-tylko temp.przy powierzchni gleby dochodzi w słońcu do 70 st. C, więc troszkę jest gorąco Powodzenia!
_________________ "...i rosnąć w górę i w głąb, by triumfalną zielenią zaszumieć w końcu jak dąb zwycięstwa..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum