FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawe okolice Biebrzańskiego Parku Narodowego
Autor Wiadomość
Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2004-02-24, 13:32   

Karolina: jestes w Otopie? oni tam maja taka pozycje ktora polecam Ci kupic... Ostoje Ptakow w Polsce praca zbiorowa... ksiazka zawiera mapki kazdej ostoi, spis gatunkow, opis srodowiskowy itp. polecam!!! masz tam cala Biebrze, puszcze Napiwodzko Ramucka i chyba wszystkie ostoje ktore wyminil Rey...

Jezeli chodzi o wyjazdy nad Biebrze polecam http://www.bird.pl/ddl/ ja od tego zaczynalem, potem jezdzilem sam :)

Szybszy: bardzo chetnie, caly czas kombinuje jak sie wybrac i jak zorganizowac wieksza ekipe, jedziemy na razie na pewno w 4 osoby, moze moja mama sie zdecyduje jeszcze... nie wiem jak z transportem, czy pociag czy z powyzszego linku autobus wykorzystac... jakby co to jedziemy w dlugi weekend majowy :mrgreen:
Napisz jak sobie wyobrazasz wspolna wyprawe...

Szybszy 

Wysłany: 2004-02-24, 15:44   

Rey napisał/a:
Jezioro Łuknajno

Mylałem nawet żeby zrobić tam spotkanie TP Bocian - jest tania baza noclegowa na ponad 50 osób, gwarantowane bieliki, błotniaki, szansa na orliki i rybołowa, jenoty, tygrzyki, nietoperze.... no dla każdego co miłego! Trochę się tam już poszwendałem, nawet Kruszewicza zgubiłem tam w lesie. :cry:

Szybszy 

Wysłany: 2004-02-24, 15:48   

Tetrao napisał/a:
Szybszy: bardzo chetnie, caly czas kombinuje jak sie wybrac i jak zorganizowac wieksza ekipe, jedziemy na razie na pewno w 4 osoby, moze moja mama sie zdecyduje jeszcze... nie wiem jak z transportem, czy pociag czy z powyzszego linku autobus wykorzystac... jakby co to jedziemy w dlugi weekend majowy :mrgreen:
Napisz jak sobie wyobrazasz wspolna wyprawe...

Jak sobie wyobrażam wspóln? wyprawę? No więc pierwszego dnia Ty robisz kolację a ja kupuję wiece a drugiego odwrotnie... :mrgreen: :wink:

A na serio to nie wiedziałem, że masz tak siln? ekipę. Żeby było Was nie więcej niż 3 osoby to moglibycie dojechać poci?giem do W-wy a dalej moim rumakiem. No chyba że moja żona nie będzie mogła. Ale transport to kwestia wtórna.

Jeli Twoja grupa to nie sami napalenie ptasiarze to można obczaić jakie lokum i robić wypady na zasadzie kto ma ochotę wstać o 4 rano to zapraszamy.

Mylałem, żeby wyskoczyć tam na cały tydzień ale weekend majowy tyż piknie - najwyżej posiedzę dłużej sam lub pojadę nad Łuknajno.

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2004-02-24, 15:59   

Cytat:
spotkanie TP Bocian - jest tania baza noclegowa na ponad 50 osób,

albo: I Ogólnopolski Zlot Forumialny :wink: :mrgreen:

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Szybszy 

Wysłany: 2004-02-24, 16:56   

mopek napisał/a:
Cytat:
spotkanie TP Bocian - jest tania baza noclegowa na ponad 50 osób,

albo: I Ogólnopolski Zlot Forumialny :wink: :mrgreen:

Czemu nie? Tyle że to poza naszym regionem lęgowym, w większoci zalatujemy tam jeno...

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2004-02-24, 17:35   

Dojazd to nie jest wazna sprawa, mozemy rownie dobrze jechac kazdy na wlasna reke i spotkac sie na miejscu.
Cytat:
Jeli Twoja grupa to nie sami napalenie ptasiarze

Nie no tak najbardziej to napalony bede ...ja ,

Cytat:
kto ma ochotę wstać o 4 rano to zapraszamy

eee no nad Biebrza sie pozniej nie wstaje... ewentualnie wczesnie chodzi sie spac... :wink:
Jakby co my celujemy w Goniadz, moze Osowiec, jak bedziesz to napisz kiedy i gdzie
jakos sie stykniemy... :mrgreen:

Szybszy 

Wysłany: 2004-02-24, 17:47   

Tetrao napisał/a:

eee no nad Biebrza sie pozniej nie wstaje... ewentualnie wczesnie chodzi sie spac... :wink:
Jakby co my celujemy w Goniadz, moze Osowiec, jak bedziesz to napisz kiedy i gdzie
jakos sie stykniemy... :mrgreen:

Też mylałem o Goni?dzu, na pewno się spikniemy

Karolina 

Wysłany: 2004-02-24, 20:34   

Hehe, wszyscy ugadujemy się na konkretn? datę i będzie spotkanie forumowiczów nad Biebrz? :wink: :wink:

Rey 
moderator

Wysłany: 2004-02-24, 21:06   

Co do tych ostoi to jak przejrzeć dokładnie t? ksi?żke o której mówił Tetrao( "Ostoje Ptaków w Polsce") to Karolino możesz się wybrać nad Jezioro Kara koło Iławy, a zaraz obok Biebrzy masz dwie interesuj?ce ostoje nad Narwi? tj. Narwiański Park Narodowy oraz Łomżyński Park Krajobrazowy Doliny Narwii :D .

Karolina 

Wysłany: 2004-02-24, 21:14   

I co ja bym bez Was zrobiła. Nie miałabym gdzie jeĽdzić i ci?gle odwiedzałabym te same miejsca. DZIĘKI ZA WSZYSTKIE INFORMACJE :D , jak macie ich jeszcze więcej to zawsze można pogadać na chacie lub gg , mój numer jest w profilu :)

kessy 
moderator
Sokola Pani :>

Wysłany: 2004-02-24, 21:36   

mopek napisał/a:
I Ogólnopolski Zlot Forumialny :wink: :mrgreen:

W Toruniu... 8)

[i] Winer [i]
Poznaj moje smoki.

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2004-02-24, 21:42   

Cytat:
W Toruniu...

w mieci?? :wink:
Lepiej jak? dzicz wybrać, np. Wawa ;-)

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

kessy 
moderator
Sokola Pani :>

Wysłany: 2004-02-24, 22:03   

A tak, bo to miasto ma klimat. Jeden z najlepszych w Polsce :D I to nie tylko lokalni tak mowia...

A jakie knajpki fajne... Posiedziec mozna nad Wisla na Bulwarze, wiaterek chlodzi, chrabaszcze majowe lataja, nietoperze lataja, brozdce piskliwe nawoluja z drugiego brzegu, jak sie poszczesci to i puszczyk... Czyli dla kazdego cos dobrego! Nie wierze ze nikt sie nie skusi :D

[i] Winer [i]
Poznaj moje smoki.

Marfu 

Wysłany: 2004-02-25, 18:45   

Pomysl na zlot jest bardzo dobry... Jakby tak z 10 osob przyjechalo... Moze Dominik bylby w stanie nad Luknajnem jakas znizke zorganizowac, w koncu jego firma ma tam baze...

JA W KAZDYM RAZIE JESTEM ZA I CHETNIE POZNALBYM SWOICH ROZMOWCOW!!!

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-02-25, 20:48   

kessy napisał/a:
mopek napisał/a:
I Ogólnopolski Zlot Forumialny :wink: :mrgreen:

W Toruniu... 8)

jestem ZA

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Odpowiedz do tematu