Karolina: jestes w Otopie? oni tam maja taka pozycje ktora polecam Ci kupic... Ostoje Ptakow w Polsce praca zbiorowa... ksiazka zawiera mapki kazdej ostoi, spis gatunkow, opis srodowiskowy itp. polecam!!! masz tam cala Biebrze, puszcze Napiwodzko Ramucka i chyba wszystkie ostoje ktore wyminil Rey...
Jezeli chodzi o wyjazdy nad Biebrze polecam http://www.bird.pl/ddl/ ja od tego zaczynalem, potem jezdzilem sam
Szybszy: bardzo chetnie, caly czas kombinuje jak sie wybrac i jak zorganizowac wieksza ekipe, jedziemy na razie na pewno w 4 osoby, moze moja mama sie zdecyduje jeszcze... nie wiem jak z transportem, czy pociag czy z powyzszego linku autobus wykorzystac... jakby co to jedziemy w dlugi weekend majowy
Napisz jak sobie wyobrazasz wspolna wyprawe...
Mylałem nawet żeby zrobić tam spotkanie TP Bocian - jest tania baza noclegowa na ponad 50 osób, gwarantowane bieliki, błotniaki, szansa na orliki i rybołowa, jenoty, tygrzyki, nietoperze.... no dla każdego co miłego! Trochę się tam już poszwendałem, nawet Kruszewicza zgubiłem tam w lesie.
Szybszy: bardzo chetnie, caly czas kombinuje jak sie wybrac i jak zorganizowac wieksza ekipe, jedziemy na razie na pewno w 4 osoby, moze moja mama sie zdecyduje jeszcze... nie wiem jak z transportem, czy pociag czy z powyzszego linku autobus wykorzystac... jakby co to jedziemy w dlugi weekend majowy
Napisz jak sobie wyobrazasz wspolna wyprawe...
Jak sobie wyobrażam wspóln? wyprawę? No więc pierwszego dnia Ty robisz kolację a ja kupuję wiece a drugiego odwrotnie...
A na serio to nie wiedziałem, że masz tak siln? ekipę. Żeby było Was nie więcej niż 3 osoby to moglibycie dojechać poci?giem do W-wy a dalej moim rumakiem. No chyba że moja żona nie będzie mogła. Ale transport to kwestia wtórna.
Jeli Twoja grupa to nie sami napalenie ptasiarze to można obczaić jakie lokum i robić wypady na zasadzie kto ma ochotę wstać o 4 rano to zapraszamy.
Mylałem, żeby wyskoczyć tam na cały tydzień ale weekend majowy tyż piknie - najwyżej posiedzę dłużej sam lub pojadę nad Łuknajno.
Dojazd to nie jest wazna sprawa, mozemy rownie dobrze jechac kazdy na wlasna reke i spotkac sie na miejscu.
Cytat:
Jeli Twoja grupa to nie sami napalenie ptasiarze
Nie no tak najbardziej to napalony bede ...ja ,
Cytat:
kto ma ochotę wstać o 4 rano to zapraszamy
eee no nad Biebrza sie pozniej nie wstaje... ewentualnie wczesnie chodzi sie spac...
Jakby co my celujemy w Goniadz, moze Osowiec, jak bedziesz to napisz kiedy i gdzie
jakos sie stykniemy...
eee no nad Biebrza sie pozniej nie wstaje... ewentualnie wczesnie chodzi sie spac...
Jakby co my celujemy w Goniadz, moze Osowiec, jak bedziesz to napisz kiedy i gdzie
jakos sie stykniemy...
Co do tych ostoi to jak przejrzeć dokładnie t? ksi?żke o której mówił Tetrao( "Ostoje Ptaków w Polsce") to Karolino możesz się wybrać nad Jezioro Kara koło Iławy, a zaraz obok Biebrzy masz dwie interesuj?ce ostoje nad Narwi? tj. Narwiański Park Narodowy oraz Łomżyński Park Krajobrazowy Doliny Narwii .
I co ja bym bez Was zrobiła. Nie miałabym gdzie jeĽdzić i ci?gle odwiedzałabym te same miejsca. DZIĘKI ZA WSZYSTKIE INFORMACJE , jak macie ich jeszcze więcej to zawsze można pogadać na chacie lub gg , mój numer jest w profilu
A tak, bo to miasto ma klimat. Jeden z najlepszych w Polsce I to nie tylko lokalni tak mowia...
A jakie knajpki fajne... Posiedziec mozna nad Wisla na Bulwarze, wiaterek chlodzi, chrabaszcze majowe lataja, nietoperze lataja, brozdce piskliwe nawoluja z drugiego brzegu, jak sie poszczesci to i puszczyk... Czyli dla kazdego cos dobrego! Nie wierze ze nikt sie nie skusi
JA W KAZDYM RAZIE JESTEM ZA I CHETNIE POZNALBYM SWOICH ROZMOWCOW!!!
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum